ZIZIC I VALDNEROVA O PRIORITETIMA VLADE SRJ

Ponedeljak, 06.11.2000.

18:29

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ZIZIC I VALDNEROVA O PRIORITETIMA VLADE SRJ Predednik jugoslovenske vlade Zoran Zizic, rekao je u ponedeljak tokom radnog rucka sa ministrom inostranih poslova Austrije Benitom Ferero Valdner, da je prioritet njegovog kabineta harmonizacija odnosa Srbije i Crne Gore, uz posrednicku ulogu predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunice. Kako prenosi Beta, Zizic je Valdnerovoj u Beogradu preneo misljenje da je u takvim odnosima dveju republika, moguce resiti i pitanja ingerencija koje je Crna Gora neustavno preuzela od savezne drzave a odnose se na carine, platni promet i centralnu banku, saopstio je savezni Sekretarijat za informisanje. Austrijski diplomata i predednik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju je jugoslovenskom premijeru prenela veoma pozitivne ocene prvih koraka koje SRJ preduzima za povratak u OEBS. Podrzavajuci medjunarodni subjektivitet SRJ, Valdnerova je navela da ce OEBS i medjunarodna zajednica u principu prihvatiti sve sto se dve republike dogovore, ali da zeli da ostanu u jednoj - zajednickoj drzavi, prenosi savezni Sekretarijat za informisanje.

Predednik jugoslovenske vlade Zoran Zizic, rekao je u ponedeljak tokom radnog rucka sa ministrom inostranih poslova Austrije Benitom Ferero Valdner, da je prioritet njegovog kabineta harmonizacija odnosa Srbije i Crne Gore, uz posrednicku ulogu predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunice. Kako prenosi Beta, Zizic je Valdnerovoj u Beogradu preneo misljenje da je u takvim odnosima dveju republika, moguce resiti i pitanja ingerencija koje je Crna Gora neustavno preuzela od savezne drzave a odnose se na carine, platni promet i centralnu banku, saopstio je savezni Sekretarijat za informisanje. Austrijski diplomata i predednik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju je jugoslovenskom premijeru prenela veoma pozitivne ocene prvih koraka koje SRJ preduzima za povratak u OEBS. Podrzavajuci medjunarodni subjektivitet SRJ, Valdnerova je navela da ce OEBS i medjunarodna zajednica u principu prihvatiti sve sto se dve republike dogovore, ali da zeli da ostanu u jednoj - zajednickoj drzavi, prenosi savezni Sekretarijat za informisanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare