ALBANSKA POLICIJA NEGIRA DA SU SRPSKI LEKARI U ALBANIJI

Nedelja, 26.11.2000.

14:19

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ALBANSKA POLICIJA NEGIRA DA SU SRPSKI LEKARI U ALBANIJI Visoki zvanicnici Ministarstva unutrasnjih poslova Albanije odbacili su mogucnost da se oko 200 osoba srpske nacionalnosti, uglavnom lekara, nalazi u toj zemlji i da su zlostavljani, pise u nedelju "Koha ditore". Pozivajuci se na svoje izvore u Tirani i Kukesu, list prenosi da je Medjunarodni komitet Crvenog krsta iz Zeneve, posredstvom svoje kancelarije u Tirani, zatrazio od albanskih vlasti da istrazi sta je sa oko 200 Srba, koji se vode ako nestali. Taj postupak MKCK usledio je nakon zahteva jugoslovenskih vlasti da se istrazi sudbina oko 200 osoba srpske nacionalnosti, za koje vlasti SRJ smatraju da su u Albaniji i da rade u bolnicama u tim zemljama, a da su pritom zlostavljani i da im se ne placa rad. "Koha ditore" prenosi da su zvanicnici albanske policije to ocenili kao "apsurdno i neistinito", ali su ipak nastavili da istrazuju posto je to zahtev jedne medjunarodne organizacije. "U bolnici u Kukesu nema nijednog stranog drzavljanina. U toj bolnici ne rade ni lekari iz drugih okruga Albanije", odgovorili su bolnicki zvanicnici u Kukesu predstavnicima MKCK u Tirani, prenosi Beta.

Visoki zvanicnici Ministarstva unutrasnjih poslova Albanije odbacili su mogucnost da se oko 200 osoba srpske nacionalnosti, uglavnom lekara, nalazi u toj zemlji i da su zlostavljani, pise u nedelju "Koha ditore". Pozivajuci se na svoje izvore u Tirani i Kukesu, list prenosi da je Medjunarodni komitet Crvenog krsta iz Zeneve, posredstvom svoje kancelarije u Tirani, zatrazio od albanskih vlasti da istrazi sta je sa oko 200 Srba, koji se vode ako nestali. Taj postupak MKCK usledio je nakon zahteva jugoslovenskih vlasti da se istrazi sudbina oko 200 osoba srpske nacionalnosti, za koje vlasti SRJ smatraju da su u Albaniji i da rade u bolnicama u tim zemljama, a da su pritom zlostavljani i da im se ne placa rad. "Koha ditore" prenosi da su zvanicnici albanske policije to ocenili kao "apsurdno i neistinito", ali su ipak nastavili da istrazuju posto je to zahtev jedne medjunarodne organizacije. "U bolnici u Kukesu nema nijednog stranog drzavljanina. U toj bolnici ne rade ni lekari iz drugih okruga Albanije", odgovorili su bolnicki zvanicnici u Kukesu predstavnicima MKCK u Tirani, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare