SRJ I ZVANICNO U OEBS-u

Ponedeljak, 27.11.2000.

11:46

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SRJ I ZVANICNO U OEBS-u Predsednik SRJ Vojislav Kostunica potpisao je u ponedeljak dokumenta na kojima se zasnivaju principi OEBS - Helsinsku povelju, Parisku deklaraciju i Istambulski dokument, a Jugoslavija je ovim cinom i zvanicno postala clanica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju. Kako javlja dopisnik Radija B92, potpisivanju su prisustvovali sefovi diplomatija zemalja-clanica, medju kojima i americki drzavni sekretar Medlin Olbrajt i ruski ministar inostranih poslova Igor Ivanov. Kostunica je istakao da mu je zadovljstvo sto na ceremonijalan nacin moze da potvrdi privrzenost SRJ OEBS-u i rekao da su "promene koje su se dogodile...omogucile da uzmemo sudbinu u sopstvene ruke i zapocnemo sa stvaranjem novog demokratskog poretka u nasoj zemlji, koji postuje one iste vrednosti koje promovise, podrzava i unapredjuje OEBS". "Kako stvari sada izgledaju, pobeda demokratskih snaga u Srbiji cini se potpuno izvesnom", istakao je on. Kostunica ce u Becu ostati krace nego sto je to bilo planirano. On je na konferenciji za stampu, pred pocetak ministarske konferencije, najavio da mora da skrati posetu zbog teske situacije na jugu Srbije. Jugoslovenski predsednik i zvanicno je pozvao OEBS da nadgleda predstojece izbore u Srbiji.

Predsednik SRJ Vojislav Kostunica potpisao je u ponedeljak dokumenta na kojima se zasnivaju principi OEBS - Helsinsku povelju, Parisku deklaraciju i Istambulski dokument, a Jugoslavija je ovim cinom i zvanicno postala clanica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju. Kako javlja dopisnik Radija B92, potpisivanju su prisustvovali sefovi diplomatija zemalja-clanica, medju kojima i americki drzavni sekretar Medlin Olbrajt i ruski ministar inostranih poslova Igor Ivanov. Kostunica je istakao da mu je zadovljstvo sto na ceremonijalan nacin moze da potvrdi privrzenost SRJ OEBS-u i rekao da su "promene koje su se dogodile...omogucile da uzmemo sudbinu u sopstvene ruke i zapocnemo sa stvaranjem novog demokratskog poretka u nasoj zemlji, koji postuje one iste vrednosti koje promovise, podrzava i unapredjuje OEBS". "Kako stvari sada izgledaju, pobeda demokratskih snaga u Srbiji cini se potpuno izvesnom", istakao je on.

Kostunica ce u Becu ostati krace nego sto je to bilo planirano. On je na konferenciji za stampu, pred pocetak ministarske konferencije, najavio da mora da skrati posetu zbog teske situacije na jugu Srbije.

Jugoslovenski predsednik i zvanicno je pozvao OEBS da nadgleda predstojece izbore u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare