JAKSIC: POKUSAJ ZAMENE DELA JUGA SRBIJE ZA SEVER KOSOVA

Ponedeljak, 27.11.2000.

15:58

Izvor: B92

Default images

Podeli:

JAKSIC: POKUSAJ ZAMENE DELA JUGA SRBIJE ZA SEVER KOSOVA Potpredsednik DSS i predsednik kosovskog odbora te stranke, Marko Jaksic ocenio je na konferenciji za novinare u Beogradu, da napadi albanskih terorista na jugu zemlje predstavljaju pokusaj da se Srbiji ponudi zamena Preseva, Medvedje i Bujanovca za pojedine opstine na severu Kosova, javlja B92. Jaksic je takodje ponovio da Srbi cine veliku vecinu stanovnistva u opstini Medvedja, dok je u Bujanovcu broj Albanaca i Srba izjednacen. Albanci cine vecinu samo u opstini Presevo, naglasio je Jaksic. Takve cinjenice, prema njegovim recima, ukazuju na zakljucak da je ceo problem na jugu Srbije isfabrikovan i vestacki napravljen. Jaksic je u vezi sa tim istakao da, delovanjem albanskih teroristickih formacija na jugu Srbije, Hasim Taci pokusava da se vrati u politicki zivot i objasnio: "Na ovaj nacin Taci pokusava da pokaze da je on jedini, pravi borac za albanska prava. Drugo ideja nezavisnog Kosova posle dolaska demokratske vlasti u Srbiji sve vise se udaljava. I sve vise na politicku scenu Srbije i sveta dolazi ideja o autonomija Kosova a nikako nezavisno Kosovo. Mi smo se sigurno malo uspavali jer smo previse verovali KFOR-u i to je sigurno jedan od razloga sto su narouzani teroristi tako lako usli na jug Srbije", kaze Jaksic. on je, takodje, naglasio da su naoruzani Albanci u juzni deo Srbije usli preko americke zone odgovornosti, a da su krenuli iz Kosovske Kamenice koja je pod ruskom kontrolom.

Potpredsednik DSS i predsednik kosovskog odbora te stranke, Marko Jaksic ocenio je na konferenciji za novinare u Beogradu, da napadi albanskih terorista na jugu zemlje predstavljaju pokusaj da se Srbiji ponudi zamena Preseva, Medvedje i Bujanovca za pojedine opstine na severu Kosova, javlja B92. Jaksic je takodje ponovio da Srbi cine veliku vecinu stanovnistva u opstini Medvedja, dok je u Bujanovcu broj Albanaca i Srba izjednacen. Albanci cine vecinu samo u opstini Presevo, naglasio je Jaksic. Takve cinjenice, prema njegovim recima, ukazuju na zakljucak da je ceo problem na jugu Srbije isfabrikovan i vestacki napravljen. Jaksic je u vezi sa tim istakao da, delovanjem albanskih teroristickih formacija na jugu Srbije, Hasim Taci pokusava da se vrati u politicki zivot i objasnio:

"Na ovaj nacin Taci pokusava da pokaze da je on jedini, pravi borac za albanska prava. Drugo ideja nezavisnog Kosova posle dolaska demokratske vlasti u Srbiji sve vise se udaljava. I sve vise na politicku scenu Srbije i sveta dolazi ideja o autonomija Kosova a nikako nezavisno Kosovo. Mi smo se sigurno malo uspavali jer smo previse verovali KFOR-u i to je sigurno jedan od razloga sto su narouzani teroristi tako lako usli na jug Srbije", kaze Jaksic. on je, takodje, naglasio da su naoruzani Albanci u juzni deo Srbije usli preko americke zone odgovornosti, a da su krenuli iz Kosovske Kamenice koja je pod ruskom kontrolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare