ZIVKOVIC: POSTUJEMO PRIMIRJE, CEKAMO DA SE ALBANCI VRATE

Ponedeljak, 27.11.2000.

23:47

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ZIVKOVIC: POSTUJEMO PRIMIRJE, CEKAMO DA SE ALBANCI VRATE Savezni ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic rekao je u ponedeljak uvece da ce policija do petka ispostovati dogovoreno primirje sa predstavnicima Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca. On je Radio-televizije Srbije rekao da je "neprihvatljivo" da albanski ekstremisti ostanu na teritoriji Srbije i da ako ih Kfor "ne ubedi da se odatle pomere, mi cemo ih vratiti odakle su dosli". "Posle petka, odnosno od ponedeljka poci cemo u ciscenje te zone, ali tako da nijedna cigla ne padne sa krova kuce, uz obavestenje medjunarodne zajednice", kazao je Zivkovic. On je dodao da sledeca nedelja treba da bude period u kome u zoni kopnene bezbednosti "vise nece niti nikog naoruzanog osim pripadnika policije i vojske". Na pitanje zasto policija nije preduzela energicniju akciju protiv albanskih ekstremista u Bujanovcu, Zivkovic je kazao da su snage policije "preduzele sve sto sada mogu" i da bi svaka energicnija akcija izazvala losu reakciju medjunarodne zajednice. Kako je kazao, srpska policija nije energicnije reagovala na jugu Srbije i zato sto "postoji opasnost" da separatisti kao "zive stitove" iskoriste zene i decu koji tu zive. On je dodao da nije u pitanju dvoumljenje, vec, kako je kazao, adekvatne procene sa svih aspekata. "Najbolja varijanta je da sacekamo petak i da se oni na miran nacin vrate, jer vise ne sme biti zrtava". On je broj terorista na teritoriji Srbije procenio na "nekoliko stotina do blizu hiljadu" i dodao da "mi za dva sata mozemo da resimo problem koji se zove 800 ili 900 albanskih sepratista", prenosi Beta.

Savezni ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic rekao je u ponedeljak uvece da ce policija do petka ispostovati dogovoreno primirje sa predstavnicima Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca. On je Radio-televizije Srbije rekao da je "neprihvatljivo" da albanski ekstremisti ostanu na teritoriji Srbije i da ako ih Kfor "ne ubedi da se odatle pomere, mi cemo ih vratiti odakle su dosli". "Posle petka, odnosno od ponedeljka poci cemo u ciscenje te zone, ali tako da nijedna cigla ne padne sa krova kuce, uz obavestenje medjunarodne zajednice", kazao je Zivkovic. On je dodao da sledeca nedelja treba da bude period u kome u zoni kopnene bezbednosti "vise nece niti nikog naoruzanog osim pripadnika policije i vojske". Na pitanje zasto policija nije preduzela energicniju akciju protiv albanskih ekstremista u Bujanovcu, Zivkovic je kazao da su snage policije "preduzele sve sto sada mogu" i da bi svaka energicnija akcija izazvala losu reakciju medjunarodne zajednice. Kako je kazao, srpska policija nije energicnije reagovala na jugu Srbije i zato sto "postoji opasnost" da separatisti kao "zive stitove" iskoriste zene i decu koji tu zive. On je dodao da nije u pitanju dvoumljenje, vec, kako je kazao, adekvatne procene sa svih aspekata. "Najbolja varijanta je da sacekamo petak i da se oni na miran nacin vrate, jer vise ne sme biti zrtava". On je broj terorista na teritoriji Srbije procenio na "nekoliko stotina do blizu hiljadu" i dodao da "mi za dva sata mozemo da resimo problem koji se zove 800 ili 900 albanskih sepratista", prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare