SVILANOVIC PREDLOZIO DOLAZAK EVROPSKIH POSMATRACA

Petak, 01.12.2000.

23:46

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SVILANOVIC PREDLOZIO DOLAZAK EVROPSKIH POSMATRACA Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic predlozio je u petak da se na administrativnu granicu Kosova posalju evropski posmatraci, kako bi se smanjile tenzije u tom regionu. Svilanovic je, agenciji Rojters, rekao da bi posmatracka misija Evropske komisije trebala pomoci jugoslovenskim vlastima, kao i Kforu da procene situaciju u zoni u kojoj deluju albanski gerilci. "Posmatracka misija Evropske komisije mogla bi mozda otici na teren i videti sta se desava, sto bi pomoglo obema stranama, kako nama u jugoslovenskoj vladi, tako mislim i Kforu", rekao je jugoslovenski ministar inostranih poslova, prenosi Beta. Svilanovic je u petak izjavio za Rojters da bi razgovor o konacnom statusu Kosova trebalo odloziti za nekoliko godina. Sada kada je Kosovo pod punom odgovornoscu Saveta bezbednosti UN, moramo mu dati priliku da uspostavi mir i stabilnost na Kosovu, rekao je Svilanovic u intervjuu Rojtersu, prenosi Beta. Sef jugoslovenske diplomatije naglasio je da je protiv menjanja granica, ali da razume zelju kosovskih Albanaca da "upravljaju svojim institucijama". Svilanovic je, medjutim, izrazio ozbiljnu rezervisanost u pogledu odrzavanja opstih izbora na Kosovu iduce godine, konstatujuci da bi uspostavljanje kosovskog parlamenta neminovno postavilo pitanje njegovih ovlascenja.

Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic predlozio je u petak da se na administrativnu granicu Kosova posalju evropski posmatraci, kako bi se smanjile tenzije u tom regionu. Svilanovic je, agenciji Rojters, rekao da bi posmatracka misija Evropske komisije trebala pomoci jugoslovenskim vlastima, kao i Kforu da procene situaciju u zoni u kojoj deluju albanski gerilci. "Posmatracka misija Evropske komisije mogla bi mozda otici na teren i videti sta se desava, sto bi pomoglo obema stranama, kako nama u jugoslovenskoj vladi, tako mislim i Kforu", rekao je jugoslovenski ministar inostranih poslova, prenosi Beta.

Svilanovic je u petak izjavio za Rojters da bi razgovor o konacnom statusu Kosova trebalo odloziti za nekoliko godina. Sada kada je Kosovo pod punom odgovornoscu Saveta bezbednosti UN, moramo mu dati priliku da uspostavi mir i stabilnost na Kosovu, rekao je Svilanovic u intervjuu Rojtersu, prenosi Beta. Sef jugoslovenske diplomatije naglasio je da je protiv menjanja granica, ali da razume zelju kosovskih Albanaca da "upravljaju svojim institucijama". Svilanovic je, medjutim, izrazio ozbiljnu rezervisanost u pogledu odrzavanja opstih izbora na Kosovu iduce godine, konstatujuci da bi uspostavljanje kosovskog parlamenta neminovno postavilo pitanje njegovih ovlascenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare