"Moje noge su užasne, ali sam ja prava zavodnica"

Od kada je bila mala Karmen Smit je imala problema sa otečenim nogama. Vrlo rano joj je otkriveno da je u pitanju neizlečiva bolest, a danas ona poručuje: "Ništa me neće zastaviti da se osećam i budem seksi".

Sreda, 14.03.2018.

13:07

Izvor: B92

Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Karmen ima 30 godina i svojim primerom želi da ohrabri žene. Seća se da su joj kao maloj devojčici, od svega tri godine, uvek najudobnije bile japanke, ali se stidela svojih krofnastih zglobova i otečenih nogu.

"Važno je da ste zdrave", poručila je u priči koju prenosi "San" ("The Sun") ova devojka iz Pasadene.

Sada svoje putovanje deli sa 48.000 pratilaca na Instagramu, koji su je i proglasili senzacijom.

"Različitosti nas čine lepim, zanimljivim, zar ne? To je suština i o tome često pišem", rekla je otkrivajući da je ona rođena sa izvesnim poremećajem u radu limfnih žlezda i da su joj lekari rekli da će ceo život morati da krije svoje stubaste noge.

Godine su donele ogroman progres bolesti, stid i poniženje za nju su bili svakodnevica. Naravno, posebno u periodu adolescencije.

A onda je rešila da je bolest ne savlada. Savladala je strah i stid. Otvorila se ka svetu, pronašla je dečka koji je 13 godina stariji od nje i naravno podržava je.

A post shared by Carmen Rene (@eatthecaketoo) on

"Pozitivne reakcije me održavaju. Često žene kažu da im njihovi partneri ne bi dozvolili da tako slikaju kao ja. Pogotovo u vešu, pa još i da svi to vide. Ali, ja sam izabrala put za sebe", kaže Karmen.

Priznaje i da ima slabe dane, kada je obuzmu čudna osećanja, ali se danas, sve u svemu, oseća dobro i zadovoljno.

"Ja sam samo ljudsko biće, nisam uvek presrećna, ali je to samo faza koja brzo prođe."

Kahari, njen momak, objasnio je da žene ne treba da budu nesigurne u sebe, već jake i spremne za životne bitke.

"Odrasla žena ne poznaje strah", rekao je za "San".

A post shared by Carmen Rene (@eatthecaketoo) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.