Zbog ovih fotografija učiteljica umalo dobila otkaz: Vidite li ovde nešto sporno?

Mlada učiteljica Morena Davis se suočila sa veoma teškim periodom u svom životu, odnosno karijeri, a razlog su njene fotografije sa Instagrama koje je direktor škole ocenio neprikladnim.

Četvrtak, 10.05.2018.

15:23

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Baš kao i mnogi drugi ljudi, Morena Davis iz Švajcarske rešila je putem društvenih mreža da ispriča svoj zdravstveni problem koji je mučio u mladosti, te skrene ljudima pažnju na bolest koja posebno pogađa tinejdžere.

Kako objašnjava, ona je dugo patila od poremećaja u ishrani, znala je da se izgladnjuje cele nedelje, a sebi je davala odušak samo jedan dan.

Nakon duge borbe sa bolesti koja ju je zadesila pre pet godina, Morena je rešila da na svom blogu i Instagramu ispriča kako je tekao njen oporavak. Kako bi što bolje približila ovaj problem, ona je dokumentovala fotografijama.

Učiteljica je objavljivala fotke svog tela pre i posle sa detaljnim opisom svog tadašnjeg stanja, ispod kojeg je dobila niz komentara korisnika interenta koji su je ohrabrivali, ali i zahvaljivali se na iskrenosti.

Međutim, to se nije dopalo nastavničkom kadru, kao i direktoru škole u kojoj je zaposlena, koji su je osudili i optužili da loše utiče na decu.

Stavili su je na stub srama, kazavši da se previše “slobodno” ponaša na Internetu.

I nastavničko veće kritikovalo je njene fotografije, a Morena je samo htela da svojim učenicima pokaže kako ne treba da se stide svog tela i fizičkog izgleda i da je svako dopadljiv na svoj način. Međutim, njena poruka je loše protumačena…

Nadamo se da će njenu poruku shvatiti i roditelji, te sprečiti da Morena snosi posledice zbog ovih fotki.

Da li vi vidite zaista u njima nešto loše i da li mislite da one mogu negativno da utiču na decu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare