Holivudska diva koja ne ističe privatni život: U braku je 22 godine i ima četvoro dece

Holivudska diva Kejt Blančet je australijska glumica i dobitnica mnogih filmskih nagrada, od kojih su najvažnija dva Oskara, tri Zlatna globusa i tri BAFTA nagrade.

Sreda, 16.01.2019.

12:57

Izvor: B92

Holivudska diva koja ne ističe privatni život: U braku je 22 godine i ima četvoro dece
foto: Getty

Podeli:

Kejt je jedna od najplaćenijih glumica na svetu, a 2007. i 2018. važila je za jednu od 100 najuticajnijih ljudi na svetu.

Svi dobro poznajemo njen talenat i uloge koje je tumačila u brojnim filmskim ostvarenjima, ali privatni život glumica retko ističe. Jednom prilikom je rekla da je to zato što i sama ne voli da gleda filmove u kojima su glumci čiji privatni život dobro poznaje, jer joj to skreće pažnju sa talenta i glumačkog umeća jedne osobe.

Oskara je dobila za uloge u filmu Aviator i Nesrećna Džasmin.

Foto: Getty

Kejt je udata za scenskog pisca Endrua Aptona. Upoznali su se 1996. godine na setu snimanja jednog TV šoua, a venčali su se u decembru naredne godine.

"Nastavili smo da se družimo, a onda smo jedne večeri igrali poker i ne znam kako, ali nekako smo završili ljubeći se. Tri nedelje kasnije on me zaprosio. To je bio najromantičniji trenutak u mom životu“, rekla je glumica o početku ljubavi sa suprugom.

foto: Getty

Par ima četvoro dece, tri sina i jednu usvojenu ćerku.

Prvog sina Dešijela Kejt je rodila 2001, drugog Romana Roberta 2004. i trećeg Ignejšusa Martina dobili su 2008. godine.

2015. godine par je usvojio ćeku Editu Vivijan Patrisiju, a Kejt je rekla kako su od rođenja prvog sina želeli da usvoje dete.

foto: Getty

Kada treba da izađe iz lika i postane opet mama, glumica kaže da joj u tome najviše pomažu njena deca.

"Potrebno je da deci dam da jedu, pomognem im sa zadacima i spremim ih uveče za krevet. Oni su moja najjača veza s realnošću.“

foto: Getty

Kejt Blančet je nesumnjivo zvezda, ali ni po čemu tipična: ne trči za samopromocijom, ne puni stranice tabloida skandaloznim ispadima, ne menja svaki čas partnere, mrzi selfije, ne oglašava se na Tviteru. Čak i ne živi među filmadžijama na Beverli Hilsu, nego je za trajnu adresu prvo odabrala Englesku, i to priobalni gradić Brajton, zatim se s porodicom preselila u rodnu Australiju, gde je kupila kuću u Sidneju kako bi decu podizala daleko od razmaženog filmskog sveta, a nedavno opet porodičnu bazu preselila u Veliku Britaniju, u idilično mestašce u Saseksu.

Ipak, stvari nisu uvek bile idilične za nju. Kaže da je odrastala u porodici u kojoj nije bilo raskoši.

"Odrastala sam u besparici. Moja porodica je dobro znala šta znači onaj panični strah koji osetite kada nemate novca i ne znate da li će ga biti.“

O estetskim operacijama nikada nije ni razmišljala jer kaže da niko ne može da predvidi kakve će biti dugoročne posledice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.