Uređenje doma

4 jednostavna načina da stan učinite otmenijim

Sitnice će odati da dom izgleda luksuznije.

Subota, 05.06.2021.

09:17

Izvor: B92

4 jednostavna načina da stan učinite otmenijim
Foto: shutterstock/Followtheflow

Podeli:

Poznata dizajnerka enterijera Čeril Ajzen, koja sređuje raskošne vile i kuće slavnih zvezda, savetuje koja su to zlatna pravila u sređivanju doma, a koja bi dala notu otmenosti i luksuza.

1. Bez preterivanja

Prepune police sitnica i knjiga neće doprineti da vaš dom izgleda otmeno i uredno. Dizajnerka predlaže da kao što sređujete sebe i trudite se da ne preterate isto tako uradite i sa domom. "Police sa ponekom knjigom ili vazom deluju otmeno i skupo. Ne zaboravite da ti probrani komadi budu različite boje i oblika kako ne bi bilo monotono", kaže Čeril

2. Fokus u prostoru

"Svakoj sobi je neophodna fokusna tačka. Ukoliko još uvek u dnevnom boravku nemate neki upadljivi detalj koji će primetiti svaki vaš gost, odmah to morate promeniti. Dizajnerka predlaže veliko slikarsko platno iznad sofe u dnevnom boravku, ili veliko ogledalo" savetuje dizajnerka.

3. Taman zid

"Najjeftiniji način da nekoj dosadnoj prostoriji za jedan dan date izgled otmenog francuskog budoara jeste da akcentujete jedan zid u tamnijoj boji ili da ga prektijete jutinim tapetama", objašnjava Čeril.

4. Veliki tepih

Veliki tepih za veliku sobu! Ukoliko živite na malom prostoru i potrebni su vam saveti da bar vizuelno proširite prostoriju, evo šta savetuje dizajnerka: Neutralna paleta boja, ogledala iza sofe i ogromni čupavi tepih učiniće da vasa mala soba dobije na veličini! Ovde pogledajte prelepe šarene tepihe za dom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare