U njenoj bašti uspeva sve, od muškatli do banana: Verica je napravila rajski vrt podno planine Vujan

Da sve što je živo na ovoj plameti treba ljubav i pažnju dokazuje i primer Verice Belić koja je u selu Bečanj podno Vujna, napravila pravi Rajski vrt i to samo zahvaljujući svojom požrtvovanošću. Njeno dvorište je jedno od najlepših u tom kraju i u njemu rastu brojne biljke raznih veličina i boja.

Uspešne žene |
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

"Ni sama ne znam koliko vrsta biljaka ovde imam od najstarijih muškatli, preko banane, kaktusa, tropskog lijandera, ali ono što je važno sve se primilo ovde ispod Vujna.

Poseban recept za domaćice nemam, osim da svojim biljakama posvećujem mnogo pažnje. Radim u vrtu uz muziku, to me opušta i tako dobijamo dobar rezultat", rekla je Verica za RINU.

Ova žena vrednih ruku, kaže da je za većinu biljaka važno posvetiti vreme i imati znanje. Verica je ljubav prema cveću dobila u nasleđe, a da bi sve izgledalo nestvarno velikim delom su zaslužni i njeni najbliži.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Lijanderi, kaktusi, oni nisu toliko zahtevni, nije im potrebno mnogo vode, ali svakako moraju zimi da se sačuvaju, moji sinovi i muž mi pomažu da ih unesemo i sklonimo na sigurno. Svaki cvet, svaku ružu koju sam dobila od svoje dece, supruga i prijatelja sadila sam u ovo dvorište, sve se primilo i sve je darivano sa mnogo ljubavi i mislim da te ljubavi nema ne bi ovako izgledalo", istakla je Verica.

Foto: Rina
Foto: Rina

Od ove vredne žene i komšinice imaju šta da nauče i pričaju da im je uzor. Posebno ističu, to što kod Verice mogu naći i pelcere od retkih vrsta cveća koje teže uspeva u ovim krajevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 10 sledeca idi na stranu