Marina osvojila najviše planinske vrhove Balkana, a boluje od dijabetesa

Marina Avramović iz Vrnjačke Banje, osvojila je sve planinske vrhove Balkana više od 2.000 metara, a pri tome je dijabetičar. O planinarenju, pripremama i kako sve to postiže, pričala je u "Jutru".

Uspešne žene | Izvor: Prva.rs |
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Za samo šest godina koliko se bavi planinarenjem, Marina Avramović iz Vrnjačke Banje, osvojila je sve planinske vrhove Balkana više od 2.000 metara. Prošle godine bila je članica i međunarodne ekspedicije koja se popela na Ararat u Turskoj.

I ovo ne bi bilo toliko neobično da Marina ne boluje od dijabetesa. Kaže da je insulin sebi davala čak i dok je bila zakačena sajlama za visoke stene Mokre Gore. Marina je upravo ostvarila još jedan neverovatan cilj – osvojila je i najviši vrh Kavkaza - Elbrus, visok oko 5.600 metra. I pravo sa najvišeg vrha Evrope dolazi u naš studio.

Na pitanje kakav je osećaj popeti se na najviši vrh Evrope, Marina odgovara: "Kad dugo sanjate o nečemu i taj san ostvarite, osećaj je divan. Telo je izdržalo, vreme poslužilo".

Kako je to sve izgledalo, dok se penjala, Marina priča: "To je nešto što se dugo planira. Za te ekspedicije pripremate se godinu dana - fizički i psihički".

A kako se pripremala na ovaj pohod, planinarka je objasnila: "Svakog vikenda sam u planini - subota, nedelja. Preko nedelje, obavezna šetnja, pošto sam ja dijabetičar. Trenirala sam i u teretani".

Ceo prilog pogledajte u video-materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu