Uspešne žene

Na listi je najvećih pevača svih vremena: Kristina Agilera slavi 41. rođendan

Kristina Agilera rođena je na današnji dan.

Subota, 18.12.2021.

13:08

Izvor: B92

Na listi je najvećih pevača svih vremena: Kristina Agilera slavi 41. rođendan
Foto: Profimedia

Podeli:

Američku pop pevačicu, tekstopisca, igračicu, glumicu i producenta, Kristinu Agileru (41), proslavile su čarobne vokalne mogućnosti, originalni muzički spotovi i jedinstven imidž, ali i to što je sebe promovisala kao borca za ženska prava, donatora i humanistu.

Dobitnica je velikog broja priznanja, uključujući i pet Gremi nagrada. Muzički magazin Rolling Stone uvrstio ju je 2010. na listu najvećih pevača svih vremena, na kojoj je bila jedini umetnik sa manje od trideset godina. Po broju prodatih albuma spada među najuspešnije izvođače svih vremena.

Kristina je sarađivala s mnogim pevačima među kojima su Riki Martin na pesmi Nobody Wants To Be Lonely, potom s Pink, Myom i Lil’ Kim u jednom od najvećih hitova 2001. godine, numeri Lady Marmelade koja je snimljena za potrebe filma Moulin Rouge.

Još kao dete Kristina je znala da želi da postane pevačica, a u kraju gde je živela bila je poznata kao mala devojčica s velikim glasom jer je postizala odlične rezultate na lokalnim takmičenjima za talente.

Kristina je pohađala srednju školu Marshall Middle School i North Allegheny Intermediate High School, a prvi značajni uspeh usledio je nakon njenog pojavljivanja u emisiji Star Search, da bi 1992. godine dobila ulogu na Dizni kanalu u šou-programu The New Mickey Mouse Club u kojem je nastupila zajedno s Britni Spirs i Džastinom Timberlejkom.

U više navrata govorila je o očevom maltretiranju, a za američki Weekend magazin, otkrila je svoja tužna sećanja:

"Kad sam bila mala, živeli smo u vojnoj bazi, a porodičnog nasilja bilo je svuda oko mene. Iako bi vojna policija dolazila da interveniše, ništa s ne bi menjalo jer su i njeni pripadnici to isto su radili svojim ženama i deci. Kada govorim o tom periodu života, uvek pokušavam da razumem zašto sam morala da prođem kroz sve to. Sećam se da sam jednom bila malo glasnija, a pošto je tata želeo da spava, uhvatio me je za ruku i tresnuo o pod", opisala je pevačica.

Bila je u braku sa Džordanom Brajtmenom od 2005. do 2011, sa kojim ima sina Maksa, a već skoro deceniju je verena za Metjua Ratlera sa kojim ima ćerku Samer:

"Met je specijalna osoba. On je tip čoveka sa kojim možete da pričate satima, i onda vidite da je napolju svanulo. Među nama se tokom snimanja filma razvilo snažno prijateljstvo. Pošto sam završila sa petogodišnjim brakom, nisam tek tako uskočila u novu vezu. Počeli smo da se zabavljamo kad sam potpisala papire za razvod braka", priznala je jednom prilikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare