Veze i odnosi

Udala se japanska princeza za običnog građanina, nakon niza skandala, ostala bez finansijske pomoći

Svadba je obavljena u prisustvu svega nekoliko ljudi, samo u opštini i bez suvišnih svedoka, prenose mediji.

Utorak, 26.10.2021.

12:33

Izvor: B92

Udala se japanska princeza za običnog građanina, nakon niza skandala, ostala bez finansijske pomoći
Foto: Profimedia

Podeli:

Princeza Mako (30) je juče rekla "da" Keiju Komuri, zbog kojeg je na udaru kritika cele svoje države i zbog koga se i odrekla svoje titule.

Nakon skromne ceremonije, par se obratio javnosti i pročitali su unapred pripremljene izjave u kojima se "izvinjavaju za nevolje koje su izazvali". Takođe, Mako je izjavila da je njen izabranik "nezamenljiv" i da je "brak bio neophodan da bi mogli da zaštite svoja srca".

Podsetimo, Mako se odrekla jednokratne isplate od milion dolara zbog odustajanja od kraljevskog statusa kako bi se udala za kolegu sa fakulteta, a medijsko izveštavanje o njoj i Komurovoj porodici tokom godina dovelo je do toga da princeza počne da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja.

Ćerka mlađeg brata cara Naruhita pretrpela je godine kritika i odugovlačenja zbog svog plana da stupi u brak sa takođe 30-godišnjim Keijem Komurom, koji je napadnut zbog navoda da je njena majka pozajmila novac od svog bivšeg verenika i odbila da mu ga vrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.