Nauka kaže da postoje tri tipa ženskog orgazma: Da li ste doživele vulkan?

Naučnici sa Karlovog univerziteta u Pragu otkrili su da ženski vrhunci dolaze u tri različite kategorije koje mogu identifikovati nivoe zadovoljstva.

Veze i odnosi | tyla |
Podeli
Foto: Jacob Lund/shutterstock
Foto: Jacob Lund/shutterstock

Učesnici studije koju je vodio profesor Džejms Faus pratili su 54 žene koje su koristile vibrator sa blutut vezom, prikladnog naziva "Lavica", za masturbaciju i postizanje orgazma.

Seks igračka koristila je "biofeedback tehnologiju" i algoritam da prati vrhunce uzbuđenja i orgazma učesnica studije i otkrila je da su se mišići karličnog dna žene kontrahovali na različite načine, u zavisnosti od vrste orgazma koji su imali.

Vibrator je omogućio istraživačima da analiziraju jedinstvene unutrašnje mišićne kontrakcije žena tokom stimulacije i nakon njihovog vrhunca, a rezultati su zatim podeljeni u tri različite kategorije: talas, lavina i vulkan.

Studija je otkrila je da je 'talas' najčešći tip vrhunca koji su iskusile učesnice ovog istraživanja, pri čemu je njih 26 bilo podvrgnuto ovom tipu - koji se predstavlja kao kratak nalet karličnih kontrakcija.

U međuvremenu, 17 drugih volonterki je postiglo orgazam 'lavina', dok je samo 11 osetilo kako varnice pršte na sve strane, kao tokom erupcije vulkana!

Talas izgleda kao talasanje, odnosno kao uzastopne kontrakcije napetosti i oslobađanja pri orgazmu. Lavina se kreće kada je prisutna veća napetosti karličnog dna, sa kontrakcijama koje smanjuju napetost na dole tokom orgazma. Vulkan je odgovor na napetosti donjeg karličnog dna - eksplodira i oslobađa se tokom orgazma - objašnjava profesor Faus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 21 sledeca idi na stranu