Veze i odnosi

Seks posle 40. godine: Pet stvari koje više neće biti iste kao pre

Kao što i svaka veza podleže promenama, godinama se menjaju i stvari u krevetu. Ove promene dame mogu da očekuju posle navršene 40. godine.

Nedelja, 04.06.2023.

12:54

Izvor: krstarica

Seks posle 40. godine: Pet stvari koje više neće biti iste kao pre
Foto: Jacob Lund/shutterstock

Podeli:

Možda ćete imati manje volje za seksom

Kad navršimo 40 godina, lagano počinju da se menjaju nivoi hormona. To može dovesti do toga da žene imaju manju želju za seksom. Može se dogoditi i da im treba više vremena da budu spremne, odnosno pate od suvoće vagine. Pritisak se može smanjiti pomoću lubrikanta. Osim toga, razgovor s partnerom pomoći će da se pronađe pravi put – s kojim će oba partnera još dugo vremena zadovoljno uživati u seksu. Teže je zatrudneti

Što je žena starija, to više opada kvalitet i količina jajnih ćelija. Stoga je dosta teže zatrudneti u takozvanoj drugoj polovini života.

Češće doživljavate orgazme

Mit je da zrele žene ne mogu da dožive orgazam. Naime, što je žena starija, ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vreme seksa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u 40-ima lakše da završe seks orgazmom.

On duže vodi ljubav

I kod muškaraca se s godinama menja nivo hormona. To vodi do toga da on može duže odlagati orgazam i intenzivnije uživati u seksu. Tako može imati više vremena za partnerku pa je veća verovatnoća zajedničkog orgazma.

Pronaći ćete nove načine za zabavu u krevetu

Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, to može da iritira mnoge parove. Međutim, to može biti prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako se partneri mogu zbližiti na sasvim novi način pa imati još puno sasvim novih, uzbudljivih doživljaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.