Obavezno sačuvajte ovaj tekst: Pročitajte ga kad se umorite od poruka da morate da budete lepše

Lagali su nas. U knjigama, u filmovima, na televiziji, u modnim časopisima. Lagali su nas, a mi smo poverovali, jer je svuda oko nas.

Zdrav duh | zdravaisretna.hr |
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Gde god se okrenete, svi nam poručuju da možemo biti lepše, da možemo izgledati bolje ako se više potrudimo, ako nosimo ispravnu odeću, dobru šminku, više se smejemo…

Možemo biti lepše ako se promenimo mrvicu ovde, mrvicu tamo, samo da dostignemo ono što je prihvaćen standard lepote, taman toliko da više ne budemo svoje, da ne budemo ono što jesmo.

Ma znate šta, zaboravite. Nemojte biti lepe. Šta god neko govori o našem izgledu, ne moramo se menjati da bi bile lepe na bilo koji način.

Jer šta je to lepota, nego samo skup slova složenih u neku reč. Toj reči mi dajemo snagu, jer to želimo. Budimo iskreni – postoje stotine drugih stvari koje možemo postići, koje želimo, a nemaju veze s lepotom.

Budite divlje. Budite osoba toliko slobodnog duha, kojoj ni cela vojska ne može ukrotiti dušu. Rizikujte, otputujte na kraj sveta ako je to ono što vam treba, samo radije budite divlje nego lepe.

Budite inteligentne. Pročitajte sve knjige koje možete, uključite se u sve naučne rasprave, budite književnica, napišite naučni rad, budite znatiželjni kako sve funkicioniše, istražite sva otkrića. Pitajte sve što ne razumete, ne odustajte dok ne dobijete odgovore.

Budite borac. Borite se za one ljude koji nemaju glas, za one koji se ne mogu čuti. Zauzmite se snažno za ono u što čvrsto verujete. Pobunite se zbog nepravde, zauzmite stav.

Budite ljubazne. Dobrota je kvalitet koji se u današnjem svetu sporo ali sigurno raspada. Jednog će dana dobrotu i ljubaznost biti teže pronaći nego iglu u plastu sena. Ako ste blagosloveni dobrim srcem, onda pokažite dobrotu onima kojima je potrebna.

Budite iskrene. Kao i ljubaznost, iskrenost izumire. Ako nosite istinu u sebi i pustite da vam se iskrenost odražava u očima dok govorite, kada ste usamljeni glas u gomili lažljivaca i prevaranata, onda ste već deo onog najboljeg što čovečanstvo može ponuditi.

Budite snažne, budite zabavne, budite duhovite, odane, pomalo lude, budite spontane, budite kreativne, budite vredne, budite nepredvidive, talentovane, ma, budite sve što ste oduvek želele biti, ali nikada, NIKADA ne dozvolite da se sputavate i menjate sve one vaše izuzetne kvalitete koje vas čine jedinstvenima i drugačijima, samo da bi se uklopile u standard onoga što je “lepo”.

Idite i menjajte svet. Verujte, nije vam potreban dobar izgled da bi izlečile bolest, da se borite za pravdu, idite i činite neverovatne stvari pomoću svih talenata koje posedujete. Pogledajte se opet u ogledalu, ali ne gledajte lice niti telo.

Umesto toga pogledajte u svoje oči, pogledajte se u dušu. Vi ste nešto puno čarolije i ne treba vam ta reč od šest slova koja vas želi definisati kao osobu.

Budite svoja najbolja definicija, okrenite svet naopačke svojim jedinstvenim i prekrasnim darovima koje možete ostavljati na svakom koraku.

Izvor: Zdravaisretna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu