Zdrav duh

Budimo jednaki: Sporazum Koka-Kole i PKS podržava žensko preduzetništvo kroz edukaciju

Za Koka-Kola Sistem, 8. mart je podsetnik da nikada ne zaboravimo na borbu za ljudska prava, ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Ponedeljak, 09.03.2020.

14:42

Izvor: B92

Budimo jednaki: Sporazum Koka-Kole i PKS podržava žensko preduzetništvo kroz edukaciju
Branislava Simaniæ, direktorka sektora preduzetništva PKS i Jelena Trniniæ, direktorka komunikacija i javnih poslova Koka-Kole Foto: Nebojša Dimiæ

Podeli:

Ipak, žene su često manje vrednovane za svoj trud. U Srbiji, one su i do 16 odsto manje plaćene od muškaraca. U želji da bude inicijator promena i pruži pravi primer, povodom Internacionalnog dana žena, Koca-Kola je pokrenula kampanju "Budimo =" u cilju podizanja svesti o razlikama u ekonomskim primanjima muškaraca i žena.

U tu svrhu kreiran je i svojevrstan Manifest, kojim se pozivaju i druge kompanije da se pridruže inicijativi:

U okviru kampanje "Budimo =" Coca-Cola pruža podršku sektoru ženskog preduzetništva Privredne komore Srbije, kroz donaciju sredstava za programe edukacije i profesionalnog osnaživanja žena. Radionice imaju za cilj da unaprede žensko preduzetništvo, podstaknu međusobno umrežavanje i edukaciju žena, kao i promociju korišćenja savremenih digitalnih alata u poslovanju.

Potpisivanje sporazuma Foto: Nebojša Dimiæ

Širom sveta žene su stub kompanije Koca-Kola i sigurni smo da je to jedan od uzroka našeg planetarnog uspeha. Mi verujemo da ravnopravnost i osnaživanje žena imaju nemerljive pozitivne efekte na celokupno društvo. Ipak, u Srbiji, one su i do 16 odsto manje plaćene od muškaraca. Mi želimo da svaka žena bude podjednako nagrađena i zato se zalažemo za jednakost i ekonomsko osnaživanje žena. Za društvo bez razlika! Pridružite nam se!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare