Zdrav duh

Lepa Violeta je polu-Afrikanka, a živi u Bariču: "Ovde se oduševe kad progovorim na srpskom" VIDEO

Violeta Uzur Nvangvu je 20-godišnja studentkinja iz Bariča. Studira međunarodnu politiku i bezbednost.

Petak, 07.08.2020.

16:39

Izvor: Super žena

Lepa Violeta je polu-Afrikanka, a živi u Bariču:

Podeli:

Violeta je jednim delom poreklom iz Nigerije i otuda ova egzotična lepota usred malog mesta kraj Obrenovca.

"Moj tata je iz Nigerije, a mama iz Hrvatske. Ona je prebegla ovde kada je bio rat devedesetih. Tata je slučajno ovde završio, bio je u tranzitu, njega su opljačkali na aerodromu i ostao je ovde. Slučajno je sreo mamu ovde u kafiću, onda joj je poslao ljubavno pismo i tako je sve krenulo", počinje priču za "150 minuta" Violeta.

Iz te ljubavi rodila se Violeta i njen mlađi brat Mirko.

"U drugom i trećem razredu deca su me zezala zbog boje kože i frizure. Komentari su mi baš smetali, ali sad je skroz drugačije, dobijam gomilu komplimenata... Ljudi misle da sam iz Amerike, da sam ovde na proputovanju i obraćaju mi se uglavnom na engleskom jeziku. Onda se oduševe kad im odgovorim na srpskom i traže da im ispričam svoju priču."

Njenu neobičnu lepotu prepoznale su modne agencije, pa joj je manekenstvo postalo hobi, iako je roditelji baš ne podržavaju u tome.

Baku i rodbinu iz Nigerije nikad uživo nije videla, sem preko Skajpa i fotografija, ali je veoma ponosna na svoje poreklo.

"Ne bih se nikad menjala, obožavam svoju boju kože i to što sam iz mešovitog braka."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.