Zdrav duh

Tina Tarner otkrila šta joj je spaslo život posle zlostavljanja, moždanog udara i gubitka sina

Muzička diva Tina Tarner, iza koje stoje najveći hitovi u istoriji muzike, uprkos slavi nije imala bajan život. Imala je teško detinjstvo, pobegla je iz lošeg i nasilnog braka s Ajkom Tarnerom, a njen sin Krejg je 2018. počinio samoubistvo. Osim toga, Tina je 2013. doživela moždani udar i to samo nekoliko dana nakon svog medenog meseca na kom je bila sa svojim drugim suprugom Ervinom Bahom.

Sreda, 09.12.2020.

13:21

Izvor: The Times, Super žena

Tina Tarner otkrila šta joj je spaslo život posle zlostavljanja, moždanog udara i gubitka sina
Foto: Getty/John Lamparski / Stringer

Podeli:

Ove loše trenutke uspela je da prevaziđe okretanjem religiji i to budizmu.

"Budizam mi je spasao život. Tokom najtežeg životnog perioda, uključujući i porodično nasilje, počela sam da pevam i učim o budističkim principima. Ko zna da li je to bilo predodređeno, ali sa sigurnošću mogu da kažem da mi je budizam došao tačno u pravom trenutku", rekla je Tina za Tajms.

"Kad sam prolazila kroz neke od najtežih trenutaka, možda bi mi bilo lakše da sam se prepustila brzim rešenjima poput pušenja, alkohola ili droge. Međutim, odlučila sam da pogledam u sebe, dotaknem izvor svog većeg ja. Moj dragi prijatelj Dejvid Bouvi, koji se ceo život zanimao za budizam, zvao me feniks, po mitskoj ptici koja se diže iz pepela", ispričala je.

Tina takođe veruje da život ne treba da određuju veliki problemi s kojima se ljudi sreću.

"Ako postoji ijedna lekcija koju sam naučila, to je da veliki problemi ne moraju da određuju vašu budućnost. Naš uspeh i sreću određuju samo naše odluke i način na koji se izborimo s nevoljama. Verujem da svi imamo potencijal za prevazilaženje problema - i ne mislim samo na to da možemo da preživimo naše probleme, već i napredujemo zbog njih", poručila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.