Neverovatna transformacija mame troje dece: Izgubila 76 kilograma FOTO

Majka troje dece nije htela da "izgubi" još jednu deceniju svog života osećajući se depresivno pa je odlučila da promeni svoj život kako bi se osećala sjajno za svoj 40. rođendan.

Zdrav duh | Super žena |
Podeli

Potrošila je više od 23.000 funti na svoje telo iz snova pre 40. rođendana izgubivši impresivnih 76 kilograma i promenivši pritom i način života.

Engerad Bins počela je da štedi za operaciju smanjenja želuca kada je imala 35 godina jer više nije mogla da podnese izgled svog tela.

"Odlučila sam sa 35 godina da je dosta", rekla je.

Nije mogla da dobije operaciju o trošku zdravstvenog državnog sistema jer nije imala zdravstvene tegobe pošut visokog krvnog pritiska ili dijabetesa.

"Budući da sam samohrana majka Tobiju (17), Bronzi (12) i Blejku (11) trebalo mi je neko vreme da uštedim potreban novac. Isprobala sam svaku dijetu, ali patila sam od poremećaja prejedanja", iskreno je pričala za britanske medije.

Prvo je potrošila 12.000 funti na operaciju želuca i uklanjanje viška kože s ruku, a sad ima 57 kilograma i nosi konfekcijski broj 36.

"Bio mi je potreban alaz za zaustavljanje prejedanja jer sam često znala da pojedem celo pakovanje keksa, čipsa, a i naručivala sam brzu hranu bar dva puta nedeljno", kaže.

"Prejedanje je bilo posledica toga što sam preemotivna. Jela sam bilo da sam srećna, tužna, pod stresom ili zabrinuta. Očajnički sam želela da prekinem taj zatvoreni krug jer želim da živim svoj život punim plućima i započnem novo poglavlje u životu", dodala je.

Kada je njen deda, tada 92-godišnjak, preminuo i ostavio joj novac, prošle godine mogla je da priušti još jednu operaciju - ugradnju želudačnog stenta, koja je koštala 11.000 funti.

Danas sija od ponosa dok pokazuje svoju liniju.

"Nisam morala dva puta da razmišljam o odlasku na operacije. Za 40. rođendan sam želela novi život. Nisam više htela da se osećam zarobljeno u vlastitom telu. Bilo je teško, ali vredilo je. Shvatila sam da je gubitak težine povezan s mojim razmišljanjem pa sam počela da šetam dosta sa svoja dva psa što mi je pomoglo u mentalnom zdravlju", kaže i dodaje da za rođendan planira sa sinovima da putuje u London gde će napraviti veliku proslavu svog rođendana.

"Sada mogu da nosim odeću koju želim. Želela sam da se osećam samopouzdano i da izgledam najbolje što mogu. Svaki dan nakon operacije budila sam se s osmehom na licu. Osećam se kao da sam na vrhu sveta. Nikad nisam bila ovako srećna", izjavila je.

"Koštalo me je puno novca, ali sreća nema cenu", zaključila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 11 sledeca idi na stranu