Aktuelno

"Rasizam je življi nego ikad. Bojim se za svoju decu"

Holivudska lepotica Šarliz Teron koja ima dvoje usvojene dece, šestogodišnjeg Džeksona i dvogodišnju Avgust brine se za njihovo odrastanje u Americi.

Petak, 13.04.2018.

17:45

Izvor: B92

foto: getty

Podeli:

U majskom izdanju magazina „Elle“ četrdesetdvogodišnja oskarovka kaže da se plaši rasizma koji je sve više u porastu u SAD.

“Ne znam ni šta da kažem o promeni vlasti u Americi. Ali, rasizam je živ i to mnogo više nego što ljudi misle“, rekla je.

A kako kaže, postoje neka mesta u SAD u koja se ne bi usudila više da putuje.

“Nećemo više poricati. Moramo da budemo glasni. Postoje mesta u ovoj zemlji u koja, sve i da mi nude posao, ne bih smela da idem. Svoju decu ne bih vodila u određene delove Amerike“, rekla je.

Šarliz je priznala i da se vezala za dete koje je trebalo da usvoji, ali iz nekih razloga nije.

“Imala sam mentalne probleme tokom procesa usvajanja. Najgori period mog života je bio kada sam doživela neuspeh na tom polju. Bilo je mnogo situacija u kojima nisam uspela, ali u ovom slučaju sam se vezala za dete i moje nade su se kasnije srušile“

Šarliz je danas samohrana majka, a kako se nosi sa usvojenom decom takođe je pričala u intervjuu.

“Imam loše dane kada pravim greške. Imamo uspone i padove, posebno onih dana kada se ponašaju kao pravi mali kreteni. I naravno, uvek izaberu najgori momenat. To je mnogo za jednu osobu. Ali nakon šest godina sa dvoje dece, nema dana da sam zažalila što sam ih usvojila“, rekla je i dodala da ne zna šta bi radila bez mamine pomoći u odgajanju dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.