Aktuelno

Bila je među prvim supermodelima, a sa 67 godina izgleda sjajno

Kasnih 70-ih godina prošlog veka bila je najpoznatija manekenka, pojavila se na 500 naslovnih strana raznih magazina, a 25 godina bila je zaštitno lice "Cover girl"

Nedelja, 11.04.2021.

10:06

Izvor: B92

Bila je među prvim supermodelima, a sa 67 godina izgleda sjajno
Foto: Profimedia

Podeli:

Manekenka, model, televizijsko lice, pisac i aktivista za ljudska prava i prava životinja, Kristi Brinkli (67), otkrivena je 1973. godine u pošti u Parizu,u gradu u kojem je u to vreme studirala umetnost. Ugledao ju je poznati fotograf, koji joj je prišao, predstavio se i predložio da je fotografiše. On ju je i upoznao sa Džonom Kazablankom i modnom agencijom "Elit model" u Parizu.

I brzo se vinula u ono što će biti veoma duga karijera. Radila je brojne kampanje, bila zaštitno lice mmogobrojnih modnih brendova, a njen 25-godišnji ugovor sa brendom "Cover girl" i dalje važi za jedan od najdužih ugovora u modnoj industriji u istoriji.

Udavala se četiri puta, a prva velika ljubav tragično je okončna. Sa francuskim bogatim naslednikom "Moet" imperije upoznala se u čuvenom klubu "Studio 54", ali je on poginuo naredne godine na treningu za automobilsku trku za koju se pripremao. U braku je bila sa i Bili Džoelom devet godina.

Danas ima 67 godina i izgleda sjajno. Aktivna je i radi na kampanjama jer, kako sama kaže, "Volim ovaj posao, premlada sam da ne bih radila":

Kristi Brinkli, 2019. godine/Foto: Profimedia

Brinklijeva neretko priča ženama kako da sačuvaju mladost i lepotu, čak i u poznim godinama. Kaže da su ključ prirodni preparati za negu, izbalansirani režimi ishrane i fizička aktivnost. Ona je od mladosti vegetarijanac, a za nju je eliksir mladosti "čaša mlake vode sa limunom, svakog jutra. U nju stavim i malo meda, to je prvo što unosim u svoj organizam ujutru, čak i pre kafe, to najbolje pokreće metabolizam".

Kristi Brinkli, 2021. godine/Foto:Profimedia

Kada je reč o plastičnim operacijama, Kristi je priznala da je u jednom trenutku života koristila filere i botoks ali da nije bila zadovoljna rezultatima. Zaustavila se na vreme i odustala od njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.