Fitnes i dijeta

Provereno: Trikovi za gubitak "pojasa" na stomaku

Imate važnu večeru, ili ste u zadnji čas pozvani na svadbu. Pogledate se u ogledalo i šok! Ona haljina od prošle godine vam ne stoji tako dobro zbog stomačića koji je narastao zbog vašeg prejedanja. Ima pomoći. Za samo šest dana ćete ga izubiti ukoliko se poslužite ovim trikovima.

Subota, 04.07.2015.

13:35

Izvor: B92

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

1. Izbegavajte so

Zbog konzumacije velike količine slane hrane u telu se zadržava višak vode. Zato izbegavajte so i hranu s puno natrijuma

2. Ne jedite ugljene hidrate

Zaboravite na testeninu i hleb jer to nisu namirnice koje biste trebali jesti ako želite izgubiti višak masnih naslaga na stomaku. Jedite hranu koja je bogata proteinima.

3. Smanjite unos mleka

Obožavate mleko i dnevno pijete više od pola litre? To bi mogao biti jedan od razloga zašto ste stalno naduti i imate gasove. Smanjite unos mleka i umesto njega pojedite jogurt ili par kriški tvrdog sira.

4. Izbacite ljute začine

Jako začinjena hrana uzrokuje pojačano izlučivanje kiselina u želucu i izaziva iritaciju što vam nikako neće pomoći kod gubitka masnih naslaga.

5. Odreknite se kafe, alkohola, prerađene hrane i šećera

Ove namirnice ne smeju biti deo vaše ishrane tokom ove dijete jer ne pomažu kod topljenja masnoća već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u telu.

6. Odaberite pravo voće

Iako su to zdrave voćke, izbjegavajte jabuke ili kruške jer u sebi imaju više fruktoze pa ih želudac teže probavlja. Jedite citruse i bobičasto voće.

Izvor: zadovoljna.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare