Fitnes i dijeta

Trik dijeta za proleće: Evo kako najbrže da smršate

Samo jedna čaša vode pre i nakon obroka je dovoljna da eliminišete suvišne kilograme i spremne dočekate proleće!

Utorak, 02.02.2016.

18:49

Izvor: B92

Trik dijeta za proleće: Evo kako najbrže da smršate
Thinkstock

Podeli:

Prilikom topljenja suvišnih kilograma jedan od najvećih saveznika je voda. Izvrstan pomagač ukoliko želite da očistite telo od toksina i viška masnoće. Jednostavno, voda može da učini čuda za vašu liniju bez previše odricanja, a taman može i da zameni gazirane i slatke napitke koje volimo da pijemo.

Čaša vode pre jela

Nutricionistkinja Emily Dubyoski iz Džon Hopkins Weight Management Centra u Baltimoru savetuje da kada nas uhvati glad popijemo 2 dcl vode i sačekamo 10 minuta. Nakon ovog trika saznaćemo da li smo u stvari gladni ili žedni.

Čaša vode nakon jela

Ubrzajte metabolizam tako što ćete da popijete čašu vode tokom jela i još jednu nakon jela. Efekti koje čaša vode ima na metabolizam osete se već 10 minuta nakon što je popijete, a najveće ubrzanje metabolizam dobija oko 30 do 40 minuta nakon što smo uneli tečnost u organizam.

Blagodeti vode

Naše telo se sastoji od 70 procenata tečnosti, a funkcije koje one obavljaju u telu se mnogobrojne. Utiču na probavu, apsorpciju hranjivih materija, cirkulaciju, transport nutrijenata, ali i održavanje telesne temperature.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare