Šta odaje prevaranta?

Kako biti siguran u vernost partnera? Postoje li određeni postupci koji ukazuju na to?

Ružica

Nedelja, 26.11.2017.

16:00

Izvor: B92

Šta odaje prevaranta?

Podeli:

Jedino iracionalno možeš da budeš sigurna u vernost svog partnera- drugim rečima da se ne baviš tom tematikom. Ili kako bi „moralisti" rekli: vernost je jedan od postulata svake veze i ljubavi. To neme, više, veze sa zdravom pameću, ali gde ćeš staroj gardi bilo šta da objasniš, što je vezano za modernu ljubav?! Ukoliko je verovati Erihu Fromu, onda ne postoje postupci koji ukazuju na „nevernost".

Drugim rečima, osim ako nije očigledno tj ne dešava se pred tvojim očima, možeš upasti u paranoju! Postoji verovanje da je neveran ako je nezainteresovan za tebe, ignorišete, stalno se svađa sa tobom...šarmira druge žene...ali to, realno, ne znači da ti je neveran. To znači, da imate problem u vezi ili braku. A, možda, i da je prestao da te voli. A možeš i da ga pitaš da li ti je veran!

Samo, budi spremna da koji god ti odgovor bude dao, da mu nećeš poverovati i da ćeš početi da tripuješ i da krećeš u ludilo mozga, koje neminovno dovodi do prekida veze i tvoje hospitalizacije u Lazi Lazarević. Pravo pitanje je šta je to vernost u 21.veku?! Čini mi se da je to, sada, da taj neko bude uvek pored tebe kada ti treba, da te podrži, da te istrpi, da bude na tvojoj strani...da je tvoj kada ti treba. Seks sa drugom osobom nije neverenost, nego seks sa drugom osobom. Ako zbog toga odlučiš da ga ostaviš, seks sa drugim nije razlog prekida vaše veze, nego nešto sasvim drugo...prestala je ljubav. A ako si ga ostavila, zato što te ovaj drugi seksualno zadovoljava bolje nego tvoj čovek ili žena, to nije nevernost, nego briga o sebi i sopstvenom psihofizičkom zdravlju! Ako nisi dobar sebi, nećeš biti dobar ili dobra drugima!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare