Društvene mreže su preplavljene ovim fotkama: Da li znate šta znači ova tetovaža?

Ukoliko ste na društvenim mrežama naleteli na fotografiju tetovaže tačke i zareza, znajte da se taj neko priključio jednom novom globalnom trendu.

Četvrtak, 02.07.2015.

11:26

Izvor: B92

Default images
foto: Instagram

Podeli:

Iza ovog trenda stoji jedan tužan razlog, a to je da je svako ko je postavio ovu fotografiju zapravo imao problem s depresijom i suicidnim mislima.

Ovaj trend pokrenula je organizacija "The Semicolon project“ kako bi podržala i ohrabrila svakoga ko je imao ovakve probleme.

Tako su ljudi širom sveta počeli da objavljuju fotografije tetovaža s tačkom i zarezom. Neki su ovaj znak docrtali markerom, dok su neki uradili pravu tetovažu.

Tačka i zarez odabrani su jer predstavljaju rečenicu koju je autor trebalo da završi, ali nije. Autor je svako od nas, a rečenica predstavlja naš život.

Iz ove organizacije ističu da je ovaj trend posebno važan za one koji i dalje imaju problem sa samopovređivanjem, depresijom i mračnim mislima.

Ovo je jedna snažna poruka za sve ove ljude, da znaju da nisu sami i da ne misle da nisu dovoljno voljeni i vredni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare