Jeziva ispovest: "Bila sam seks robinja ISIS-a"

Kidnapovana, tučena, prodata i silovana. Ovo je životna priča mlade Jinan koja je sa svega 18 godina prodata u roblje.

Četvrtak, 03.09.2015.

09:35

Izvor: B92

Default images
Thinkstock

Podeli:

Jinan je 2014. godine bila u raljama ISIS džihadista, ali je nakon 3 meseca nekako uspela da pobegne i ispriča nam svoju užasnu priču kao upozorenje svima.

Mučili su nas u pokušaju da nas preobrate pošto smo Jazidi. Ako smo odbijali, tukli bi nas, vezivali napolju pod vrelim suncem i terali nas da pijemo vodu sa mrtvim miševima u njoj. Ponekada su pretili i da će nas mučiti strujom, započinje priču o svom bolnom iskustvu Jinan.

Oni nisu ljudi. Jedino o čemu razmišljaju su smrt i ubistva. Stalno uzimaju droge i žele da se osvete svima. Tvrde da će jednog dana ISIS vladati celim svetom.

Jinan opisuje i to kako je dovedena u veliku dvoranu u kojoj su bile sakupljene i desetine drugih devojaka.

Borci su se kretali oko nas. Sve vreme su se smejali i štipali nas za zadnjice.

Gledali su na nas kao stoku. Jednom se nisu svidele velike grudi koje je jedna od devojaka imala jer je tražio Jazidi devojku sa plavim očima i bledom kožom. Cena mu nije predstavljala nikakav problem sve dok bi njegove želje bile ispunjene.

Najlepše devojke bile su rezervisane za šefove, ili bogate klijente.

Kada je Jinan bila prodata, njeni dani bili su obeleženi posetama muškaraca kući u kojoj je bila zarobljena zajedno sa drugim devojkama.

Pripadnici Isis-a veruju da im je dozvoljeno da siluju nevernike i misle da im tako pomažu, tako da je sudbina prodatih devojaka prepuna užasa koje ovi muškarci čine u ime vere.

Pištolj za brinetu

Borci su dolazili kako bi se nadmetali za devojke u foajeu gde su trgovci imali ulogu posrednika između vlasnika robova i emira koji su vršili inspekciju ove „žive stoke“, piše Jinan u svojoj knjizi u kojoj je otkrila sva potresna iskustva koja su je zadesila.

“Menjaću svoj pištolj za ovu brinetu“, ponudio je jedan od trgovaca za devojku čija cena je iznosila 133 evra.

Ubeđeni da ne govori njihov jezik, Jinanina dva vlasnika otvoreno su pričala pred njom i jedne noći čula je razgovor koji otkriva do koje mere je trgovina robljem poput bilo kog drugog posla.

“Muškarac ne može da kupi više od tri devojke, sem ako nije iz Sirije, Turske ili zalivskih država“, izjavio je jedan pod imenom Abu Omar.

“To je dobro za posao. Saudijski kupac ima i troškove hrane i transporta koje pripadnik ISIS-a nema. Ima znatno veću kvotu kako bi svoju kupovinu učinio profitabilnom“, odgovorio je drugi – Abu Anas.

Nakon što je uspela da pobegne uz pomoć ukradenih ključeva, Jinan je uspela da dođe do svog muža, i sada živi u Jazidi izbegličkom kampu u iračkom Kurdistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.