Njena sudbina je zavisila od ove odluke: Odstranili su joj 95 odsto vilice, rekli da abortira, a ona…

Elizaveti Bulokovoj su u trudnoći dijagnostifikovali rak vilice, a zbog hemoterapija doktori su insistirali da abortira.

Petak, 26.05.2017.

13:12

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Manekenka Elizaveta Bulokova je sa 24 godine saznala da ima rak vilične kosti i tada je počela njena agonija.

Lekari su joj brzo zakazali operaciju, kao i hemoterapiju, a tu problemima nije bio kraj, jer je ova dama nekoliko nedelja pre saznala da će uskoro da postane majka.

Trudnoća koja je obradovala Elizavetu i njenog supruga Romana, sada je postala veoma rizična, kako po dete, tako i po nju, zbog čega su joj lekari preporučili da abortira.

"Beba je bila jako aktivna u stomaku i često sam pričala sa njom. Morala sam da joj kažem da prestane da se mrda jer ne mogu da je zadržim i odjednom je pomeranje prestalo. Poslušala je, prestala je da se rita", objasnila je Elizaveta.

Hrabra manekenka nije htela da uradi kiretažu, već je nastavila da se bori sa svojom bolešću.

U poslednjem trenutku, pojavila se mogućnost da doktori urade carski rez, pa je tako njen sin Valentin rođen deset nedelja pre termina.

Na intenzivnoj nezi neonatalnog odeljenja je proveo 51 dan, a zahvaljujući nezi lekara, on se razvijao odlično.

"Rekla sam sebi - šta god mi je univerzum pripremio, prihvatiću. Ako je predodređeno da se moja beba rodi, rodiće se", rekla je mlada mama.

Kasnije su hirurzi Elizaveti odstranili 95 odsto vilice na operaciji koja je trajala čak 16 sati, a morala je redovno da ide i na hemoterapiju.

S obzirom na to da sa novom vilicom nije mogla da se normalno hrani, prošla je kroz pakao. Zbog nemogućnosti normalnog otvaranja usta, ona je uglavnom u organizam unosila tečnost.

"Moj stomak se skupio, mogla sam da jedem jako malo, ali sam morala to da radim što češće. Trebalo mi je sat vremena da pojedem jedno jaje", objasnila je na kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare