Recepti

Carska pogača

Jovanka Jevtić je poslala recept za carsku pogaču. Ukoliko vam se dopada, pomozite joj da dođe do vredne nagrade koju su za najbolji recept pripremili Tehnomanija i BOSCH tako što ćete ga "lajkovati", odnosno "šerovati" na Fejsbuku.

Subota, 03.12.2016.

12:08

Izvor: B92

Carska pogača

Podeli:

Sastojci: 50ml mleka 2,8% ili 3,2% m.m, 25 gr kvasca, 1 kašičica šećera, 75 ml kisele vode, 2 žumanceta, 75ml ulja, 1 kašika soli, 450 gr mekog brašna, 65gr putera susam, kim, 20 gr putera.

U staklenu činiju staviti izmrvljeni kvasac sa kašičicom šećera. Naliti mlakim mlekom i ostaviti kvasac samo da pođe. U vanglu za mešanje stavite 400gr brašna, dodajte so i promešajte, dodajte ulje, kiselu vodu, žumanca i na kraju mlekao sa kvascem. Dobro sjedinite pospite testo kašikom brašna od preostalih 50 grama i pustite da narasta na toplom dok ne bude duplo, oko pola sata. Premesite na radnoj površini posutoj brašnom (onih 40gr) i podelite na dve jufke. Svaku jufku rastanjite oklagijom na debljinu pola prsta, premažite svaku omekšalim puterom pa uvijte u rolnu. Isecite na pužiće širine oko 3cm. Ređajte u podmazanu šerpu tako što će te jedan puš staviti na sredinu a sve posle oko njega ređate u krug. Premažite sa 20 gr putera i ostavite još pola sata da narasta. Pospite susam i kim. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peče se oko 40 minuta u zavisnosti od rerne. Kada je izvadite iz rerne ostavite je pokrivenu pamučnom krpom 15 minuta. Onda možete da je izvadite. Prijatno!

Posedujete kulinarsko umeće kojem se divi cela vaša okolina? Onda vas pozivamo da nam pošaljete omiljeni recept i osvojite jednu od vrednih nagrada koju su za vas pripremili Tehnomanija i BOSCH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare