Otkriveno koliko često muškarci stvarno misle na seks

Opšte je zastupljeno mišljenje da muškarci mogu da razmišljaju samo jednom stvari u određenom trenutku – svojom glavom ili svojim “vršnjakom”. Koliko ova druga stvar vodi glavnu reč?

Utorak, 13.01.2015.

21:50

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Tvrdnja da muškarci pomisle na seks svakih sedam sekundi poznata je mnogima širom sveta – dakle, preko 500 puta za jedan sat i preko 8 000 puta tokom 16 sati, koliko je svaka osoba u proseku budna.

Ali iza ovog često navođenog podatka ne stoji nijedno naučno istraživanje. Ono koje je zaista sprovedeno na tu temu pokazalo je da je istina da muškarci misle na seks češće od žena, ali stručnjaci tvrde da je interval od samo sedam sekundi enormno preterivanje.

U istraživanju Kinsi instituta, u kom su učestvovali muškarci svih životnih doba, 54 odsto odgovorilo je da o seksu razmišlja par puta u toku dana, 43 odsto njih da razmišlja par puta nedeljno, a samo tri odsto muškaraca izjavilo je da razmišlja o seksu manje od jednom mesečno.

Što se žena tiče, 19 odsto njih pomisle na seks nekoliko puta dnevno, 67 odsto nekoliko puta nedeljno, a 14 odsto nekoliko puta mesečno.

Ove podatke, naravno, trebalo bi obazrivo prihvatiti, jer stručnjaci tokom istraživanja nisu zalazili u detalje, a postavlja se i pitanje koliko zaista mogu biti pouzdane izjave ispitanika.

Naučnici univerziteta u Ohaju odlučili su, zato, da pristupe ovom problemu na malo drugačiji način – grupu osoba starosti između 18 i 25 godina opremili su ručnim brojačima i rekli im da zabeleže svaku misao vezanu za seks, hranu i san.

Rezultati?

Muškarci u proseku razmišljaju o seksu 19 puta dnevno (odnosno otprilike na svakih 1,26 sati), na hranu 18, a na spavanje 11 puta dnevno. Ženski pol, s druge strane, u proseku na seks pomisli 10 puta dnevno, na hranu 15 puta, a na san 8,5 puta.

foto: Inferkiss/Flickr.com;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.