Istraživanje medicinskog magazina: Kakve su žene koje vole analni seks?

Nakon serije tekstova, o ovoj i dalje tabu temi kod nas, o analnom seksu, red je došao i na odgovor na pitanje, "Kakve su žene koje ga preferiraju?"

Ponedeljak, 12.10.2015.

11:13

Izvor: B92

Default images
Thinkstock

Podeli:

Sudeći po novom istraživanju objavljenom u “Sexual Medicine Journal”, jedna od tri heteroseksualne žene probala je analni seks.

Studija je proučavala seksualni život 10.463 žene, starosti između 15 i 44.

Istraživači su otkrili da je 36,3 odsto njih imalo analni seks barem jednom u svom životu. Ali mnogima se to uopšte nije svidelo zato što je svega 13,2 odsto ispitanica reklo da je imalo analni seks u poslednjih 12 meseci.

Međutim, ono što je krajnje interesantno jeste podatak da su naučnici uspeli da otkriju “tip” žene koja će najverovatnije imati analni seks.

Reč je o ženama u dvadesetim godinama bez religioznih stavova i s većim primanjima i obrazovanjem.

Analni seks je takođe češći kod udatih žena koje žive sa svojim partnerima nego što je to slučaj sa singl devojkama.

Pored ovog tipa, otkriveni su i drugi faktori koji mogu da ukažu na to da je devojka spremna na analni seks – imala je seks sa ženom, neželjenu trudnoću, izgubila je nevinost pre šesnaeste godine i u poslednjih 12 meseci je imala problema sa seksualno prenosivim bolestima.

Međutim, sa kojim tipom devojke su najveće šanse za ovu vrstu seksa? To su devojke u vezi, bez religioznih opredeljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.