Aktuelno

Dobro čuvana tajna: Svi detalji predbračnog ugovora Ane i Bastijana

Srpska teniserka Ana Ivanović i nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, koji su se venčali u Veneciji pre desetak dana, sastavili su predbračni ugovor na čak 64 strane.

Subota, 23.07.2016.

15:42

Izvor: pulsonline.rs

Dobro čuvana tajna: Svi detalji predbračnog ugovora Ane i Bastijana
foto: Splash

Podeli:

Ugovor u sitne detalje reguliše njihov bračni odnos, sa sve citiranim tačkama kako kasnije ne bi bilo nesporazuma.

Ugovor koji su sačinili advokati Bastijana Švajnštajgera poslat je advokatskoj kancelariji iz Beograda koja godinama zastupa Anu Ivanović. Ana i njena majka Dragana pogledale su ugovor i bez ikakvih prigovora dale saglasnost da se potpiše, piše pulsonline.

Interesantno je da će Ana i Bastijan, koji su 12. jula izgovorili sudbonosno "da" na građanskom venčanju, a dan kasnije i u crkvi, zadržati odvojene bankovne račune. Oboje zarađuju priličnu svotu para za naše pojmove. Ana je do sada u karijeri inkasirala 15,5 miliona dolara samo od tenisa, ali dosta zarađuje i od sponzora. Samo od nemačkog "Adidasa" godišnje dobija oko pet miliona dolara, a ima još desetak unosnih sponzorskih ugovora.

Sa druge strane, Švajnštajger je od prelaska iz minhenskog Bajerna u Mančester junajted zaradio više od 50 miliona evra za tri sezone. Poseduje i dosta nekretnina, poput stana u Minhenu koji je kupio za Anu.

Bračni par Švajnštajger namerava da se ostvari u ulozi roditelja, pa su napravili i poseban plan. U tom slučaju menjaju se određene tačke ugovora, što je već predviđeno pripremljenim aneksima. Raspodela finansija u tom slučaju će biti drugačija nego što je to sada slučaj.

Predbračnim ugovorom ne podležu pokloni. Sve što jedno drugom poklone nakon eventualnog razvoda ostaje onome kome je darovano.

Predbračnim ugovorom je regulisana i oblast iznajmljivanja prostora za stanovanje. S obzirom da Ana i Bastijan često putuju po svetu zbog obaveza u tenisu, odnosno fudbalu, uglavnom žive u iznajmljenim vilama, kako ne bi stalno kupovali nekretnine. Ugovor podrazumeva da se njih dvoje usmeno dogovaraju kako će i ko plaćati iznajmljene prostore za stanovanje. To ne podleže kasnijoj primeni zakona, dakle, neće moći da jedno drugome prebacuju ko je koliko novca dao za iznajmljivanje životnog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.