Fitnes i dijeta

Muškarci i žene odlučili: Ovako izgleda savršeno žensko telo

Zanimljivo istraživanje o privlačnosti ženskog tela je pokazalo da muškarci i žene imaju totalno drugačije standarde. Dame daju prednost atletskom telu, a jači pol oblinama.

Subota, 28.04.2018.

10:08

Izvor: B92

Muškarci i žene odlučili: Ovako izgleda savršeno žensko telo
Foto: Thinkstock

Podeli:

U istraživanju klinike RiverMend Health i Centra za poremećaje u ishrani iz Rouzvuda učestvovalo je 1004 muškarca i žena, koji su imali zadatak da izaberu savršeno žensko telo.

Čak 49 odsto žena je istaklo da je najpoželjniji tip građe imaju pevačice Dženifer Lopez i Gven Stefani, koji se, prema njihovom mišljenju, smatra idealnim za žene.

Foto: Getty

Muškarci su dali drugačije odgovore, te 38 odsto njih smatra da su najsesekepilnije žene sa oblinama, poput starlete Kim Kardašijan Vest i Maraje Keri.

Stručnjak za poremećaje u ishrani Dena Kabrera ističe da marketing, odnosno modni magazini i reklamne kampanje, imaju najveći uticaj na ženski stav o idealnom telu.

Foto: Getty

"Žene su preplavljene fotografijama idealnog tela i sklone smo tome da vidimo sebe na način koji snižava našu vrednost. Dame previše važnosti pridaju fizičkom izgledu, kilaži i obliku tela", naglašava Dena.

Pored savršenog ženskog tela, istraživači su tražili od učesnika studije da izaberu primere muškaraca sa javne scene koji imaju najprivlačnije telo.

Od 1004 ispitanika, čak 54 odsto se složilo da je aletska građa, poput one koju ima Dejvid Bekam i Majkl Fleps idealna za muškarce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.