Koje doba dana je najbolje za vežbanje? Istraživanje pokazalo različite rezultate kod oba pola

Različite rutine vežbanja mogu da daju različite rezultate. Dr Pol Arsijero bio je vodeći autor studije, objavljene u Frontiers in Physiology.

Fitnes | Super žena |
Podeli
Foto: Jacob Lund/Shutterstock
Foto: Jacob Lund/Shutterstock

Trening izdržljivosti

Profesor je vodio učesnike istraživanja kroz jednake rutine vežbanja. One su uključivale istezanje, otpor, sprint i trening izdržljivosti. Od učesnika je zatraženo da vežbaju sat ujutru, pre 8:30 ili uveče, između 18 do 20 sati prenosi The List.

Istraživanje je pokazalo da postoje razlike u zavisnosti od vremena koje odaberete za vežbanje. Autor studije je otkrio da muškarci i žene imaju različite koristi od vežbanja u zavisnosti od doba dana kada vežbaju. Fizička aktivnost smanjuje tenziju i depresiju kod muškaraca , bez obzira na doba dana.

Snaga mišića:

Sa druge strane, jutarnje vežbe pomogle su ženama da smanje višak abdominalne masti, snize krvni pritisak i povećaju mišićnu snagu donjeg dela tela.

Sa večernjim vežbanjem, žene koje su učestvovale u istraživanju pokazale su poboljšanje mišićne mase gornjeg dela tela, ali im se i raspoloženje popravilo. Takođe, način ishrane im se stabilizovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu