Lepota žene

Počela sezona mršavljenja: Da li biste masirale ruke da vam nestane celulit?

Lepo vreme i sunce, temperatura u "debelom" plusu opominju da je zima, skoro svima, uzela danak. Da biste se za kratko vreme oslobodite naslaga celulila ne postoji efikasan put, a stručnjaci su saglasni da je potrebna promena životnog stila, zdrava ishrana, dosta tečnosti, više fizičke aktivnosti. Ipak, postoji i jedna "caka". Od nedavno kod nas postoji i jedna neobična metoda. U pitanju je CFC masaža koja problem celulita rešava na brži i nežniji način.

Utorak, 28.03.2017.

12:35

Izvor: B92

Počela sezona mršavljenja: Da li biste masirale ruke da vam nestane celulit?
Foto: Thinkstock

Podeli:

CFC limfna drenaža je modifikovani protokol kontrole, prevencije i lečenja celulita. Ovaj medikal SPA protokol baziran je na novom konceptu etiopatogeneze koji su postavili eksperti brazilske klinike za limfedem "Godoy & Godoy" iz Sao Paola.

"Donedavno za celulit se verovalo da je on u osnovi poremećaj strukture vezivnog tkiva u dermu i vezivnim pregradama između režnjeva masnih ćelija u potkožnom masnom tkivu. Smatralo se da kod žena sa nedovoljno čvrstom kolagenom mrežom, masno tkivo vrši pritisak i prodire u dermis, a na površini kože se vide neestetske naslage koje zovemo celulit", kaže za portal "Super žena" Ivana Jovanović, maser i žena koja je patentirala CFC LD protokol.

Naša sagovornica je ovaj program osmislila nakon kontrolisane eksperimentalne studije na klijentima-volonterima i to uz stručnu podršku prim dr Gorane Isailović i Ivane Avramović.

Foto: Thinkstock

"Poslednjih godina došlo je do novih otkrića i eksperimentalne potvrde etiopatogeneze celulita zahvaljujući naučno istrazivačkom radu bračnog para lekara iz Brazila. Oni su na svojoj klinici u Sao Paolu, specijalizovanoj za rešavanje problema limfedema ruke kod žena nakon hirurškog odstranivanja dojke, slučajno uočili da kod pacijentkinja podrvrgnutih svakodnevnoj limfnoj drenaži vrata, pazuha i abdomena u toku 20 dana dolazi do značajne redukcije obima butina, natkolenica i potkolenica. Odmah su uradili studiju o celulitu. Pacijente su podvrgli detaljnim analizama. Zahvaljujući ovoj studiji testirana je i eksperimentalno potvrđena hipoteza tima eksperata za limfoedem iz Brazila da je celulit bolest akumulacije", priča naša sagovornica kojoj su ova saznanja bila inspiracija da ovu moćnu tehniku limfne drenaže iskoristi u estetske svrhe.

Prema njenim rečima, efekti su vidljivi nakon prvog tretmana. Celulit se otklanja za kraći vremenski rok, masaža je nežna i ne dovodi do modrica.

"Primenom CFC preparata eliminiše se višak tečnosti zarobljen duže vreme u tkivima, koji nije moguće eliminisati klasičnom anticelulit masažom", objašnjava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare