Lepota žene

Četiri greške koje svakodnevno radite, a zbog kojih možete ostariti preko noći

Zvuči neverovatno, ali postoje određene navike koje, ako se stalno ponavljaju, mogu da utiču na pojavu bora, loš i nezdrav izgled kože. Evo šta bi pod hitno trebalo da prestanete da radite.

Subota, 03.03.2018.

13:27

Izvor: B92

Četiri greške koje svakodnevno radite, a zbog kojih možete ostariti preko noći
Foto: Thinkstock

Podeli:

Portal "Visha Skincare" izdvojio je četiri loše navike koje mnogi ljudi prave, ne shvatajući da mogu da ubrzavaju njihovo starenje, a koje vam prenosimo u celosti...

Spavanje na licu

Osobe koje spavaju na stomaku, a tokom noći menjaju strane lice, mogu da ubrzavaju starenje kože. Kako navodi dermatolog, koža lica brže stari jer gubi kolagen.

Preskakanje večernjeg umivanja

Mnogežene zaboravljaju da uklone šminku pre spavanja, a osim ove navike po starenje je loša još jedna: umivanje pre spavanja. Ovo je veoma važan deo nege, jer se vodom odstranjuje prljavština, znoj i sve nečistoće, te samim tim dozvoljavate koži da se tokom noći regeneriše.

Korišćenje previše proizvoda za negu kože

Koliko god je važno da imate dobru i proverenu kozmetiku, previše sredstava bi moglo da naškodi vašoj koži. U slučaju preteranog korišćenja, koža se može oštetiti i osušiti, a ujedno ćete skinuti zaštitni sloj kože koji je čisti od infekcija.

Ne pijete dovoljnu količinu vode

Dehidratacija koja nastaje ne unošenjem dovoljne količine tečnosti, dovodi do sušenja kože i pojave prvih linijica bora oko očiju. Ujedno, ona može uticati i na gubljenje elastičnosti kože, koju je kasnije teško vratiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare