Njenoj lepoti se divi svet: Upoznajte saudijsku princezu koja je odbacila tradicionalnu odeću

Upoznajte Amiru Al Tavil, prelepu saudijsku princezu koju je Forbs uvrstio među 100 najmoćnijih arapskih žena.

Subota, 22.07.2017.

13:42

Izvor: B92

Njenoj lepoti se divi svet: Upoznajte saudijsku princezu koja je odbacila tradicionalnu odeću
Foto: Getty

Podeli:

Tridesetrogodišnja princeza iz Saudijske Aravije, Amira Al Tavil danas inspiriše mlade devojke u svojoj zemlji, kao i u ostatku sveta.

Osim svojim obrazovanjem koje je stekla u Sjedinjenim Američkim državama, gde je završila fakultet iz oblasti poslovne administracije, ova dama oduševlja svojim stilom.

Amira je jedna od prvih žena u Saudijskoj Arabiji koja je odbila da prekriva kosu i da nosi tradicionačne haljine, modele koji prekrivaju celo leto.

Ona uvek ostaje dosledna sebi i svom ukusu, pa bira odevne kombinacije koje predstavljaju miks tradicionalnog i modernog.

Upravo zbog toga što ne želi da se povinuje zakonima koji nameću stroge tradicionalne norme na Bliskom Istoku. Amira je postala velika inspiracija svima.

Pored toga, princezi niko ne može da ospori egzotičnu lepotu koja zajedno sa njenim raskošnim haljinama i žaketima od svile, dolazi još više do izražaja.

Објава коју дели Kasia Grymula (@kashagee) дана

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.