Otvorena "Nedelja marokanske kulture u Beogradu"

Na Kalemegdanskoj promenadi su sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i ministar vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko Mohamed Sajid otvorili "Nedelju marokanske kulture u Beogradu". Kraljevina Maroko i Republika Srbija ove godine obeležavaju šest decenija od uspostavljanja diplomatskih odnosa i neprekidne saradnje između Rabata i Beograda i to je povod za održavanje ove manifestacije.

Ponedeljak, 18.09.2017.

11:56

Izvor: B92

Otvorena
Foto: Ambasada Maroko

Podeli:

Cilj događaja je promocija Maroka kroz prikaz raznolikosti i bogatstva ručnih radova i zanatlija iz svih oblasti ove prelepe zemlje.

Foto: Ambasada Maroko

"Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu" održava se na Kalemegdanu, gde će izlagati umetnici iz različitih delova Maroka. Naši sugrađani i brojni turisti imaće priliku da prisustvuju nizu dešavanja na kojima će se upoznati sa bogatom kulturom Maroka.

Foto: Ambasada Maroko

Otvaranju "Nedelje marokanske kulture u Beogradu" prisustvovali su i Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, ambasador Kraljevine Maroko u Beogradu Mohamed Amin Belhadž, kao i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Foto: Ambasada Maroko

A za sve modne zaljubljenike kreatorka Salme Debag predstavila je svoje kreacije. Inspirisana visokom modom i tradicionalnim različitostima Salma je uspela da svoju strast iz detinjstva, kraftanu (tradicionalna marokanska odeća) predstavi kao visoku modu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare