Pobegla od "opšteg haosa" i sreću našla na Novom Zelandu: Promenila je sebe, pa druge!

U vreme ludih devedesetih Jasmina Kovačev je živela u Novom Sadu i ništa nije ukazivalo da će otići, promeniti sebe. Danas je ona jedan od 15 praktičara META zdravlja. Živi na Novom Zelandu, a dva puta godišnje dolazi u Beograd i rodni Novi Sad, gde drži seminare, obuke.

Četvrtak, 25.05.2017.

09:47

Izvor: B92

Pobegla od
Jasmina Kovaèev, foto: privatna arhiva

Podeli:

"Početak devedesetih je bio takav da je bilo relativno lako doneti odluku o potrazi za mestom na ovoj planeti gde politika nije tema svakodnevnih razgovora u porodici i gde su životni uslovi i vrednost samog života na većem nivou. To nije bila odluka o napuštanju Novog Sada", kaže Jasmina Kovačev za portal "Super žena", već odluka o napuštanju opšteg haosa

"Rešili smo da napustimo sredinu u kojoj smo živeli. Kao dete koje je poteklo iz mešovitog braka i odraslo u duhu jugoslovenstva, odlazak nije bio iz Novog Sada, nego sa prostora bivše Jugoslavije. Naša prva reakcija dolaska na Zeland je bila oduševljenje. To i jeste najčešća reakcija imigranata na Novi Zeland. Na svu sreću dobili smo jedan jako koristan savet – napišite sve razloge zašto ste otišli, sve što vas je dovelo do odluke da imigrirate, dobro će vam doći kad vas uhvati nostalgija ili naiđete na ono što vam se ne dopada jer nijedno društvo nije savršeno. Pre našeg odlaska mnogi su nam rekli – vi ste veoma hrabri što idete. Naš odgovor je tada bio – vi ste veoma hrabri što ostajete. Svako je sagledavao situaciju na svoj način", kaže ova žena koja je za sobom ostavila roditelje, prijatelje, posao.

U toj dalekoj zemlji otkrila je neke nove pristupe, metode i načine razmišljanja, poslovanja. Jasmini su se otvorili različiti putevi, otkrila je META zdravlje koje joj je, kaže "naišlo" sa razlogom. Tajna zdravlja je bila tema njenog interesovanja još od najranijeg detinjstva. Majka joj je bila doktor, ali je kroz život uočila da konvencionala medicina nema suštinske odgovore.

Foto: Thinkstock

"Uvek me je interesovala suština i koreni problema. Sa znanjem META zdravlja danas mogu da razumem svaki zdravstveni problem moje primarne porodice i njihove korene. Isto tako, mogu da razumem svoje klijente koji tragaju za zdravljem. Moja lična dostignuća su na prvom mestu upravo lična – danas, kada se približavam šestoj deceniji života, zdravija sam nego ikada i bolje se osećam nego ikada. Kada su u pitanju klijenti, to bih prepustila njima da komentrišu jer kao nelekar, mogu samo reći da ja nikoga ne lečim, a ujedno samoisceljenje se često dešava i tamo gde su ljudi ostali bez nade za mogućnosti ozdravljenja. Ako je neko otpisan sa petostrukom kancer dijagnozom i prognozom od maksimum šest meseci, još uvek sa nama nakon više od dve i po godine, to je pokazatelj koji puno govori. Ako je neko sa Hočkins limfomom otpisan i šest meseci posle ritrita pošalje mejl sa informacijom da je potpuno zdrav, zar to ne govori puno? Ovakvih primera je puno. Moj zadatak je da radim na emocionalno-energetskim i mentalnim blokadama procesima samoiceljenja, a na osobi je da podrži te procese na najbolji moguć način uz date instrukcije", svedoči ova rođena Novosađanka.

Osim kao praktičar META zdravlja, kod nas je Jasmina najpoznatija i po promociji tapkanja. To je tehnika koju često mnogi banalizuju, a koja zaista smanjuje stres i otvara neke nove vidike.

"Od kada to radim zapazila sam blaže reakcije na situacije u kojima sam ranije burno reagovala. Ono što bih posebno istakla je činjenica da mi je EFT došao u život kada mi je bio najpotrebniji. Naime, novi biznis u koji smo ušli je propao u roku od tri meseca, što je pokrenulo u meni mnoge duboke nesigurnosti i strahove za egzistenciju, a time i mnoge psihosomatske reakcije. Imam utisak da mi je EFT tada spasao život jer su reakcije bile daleko intenzivnije od realnog razloga za to. No, logika i emocije mogu biti u potpunom raskoraku, što sam dobro osetila na svojoj koži."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare