Dosta je bilo pritiska: Ovde žene slave svoja tela nakon porođaja

Bogerka Dženjuari Harše pokrenula je profil na Instagramu pod nazivom "Take Back Postpartum“ koji pruža podršku ženama koje su se tek porodile.

Sreda, 15.04.2015.

16:19

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Svedoci smo sve većeg pritiska koji se stavlja na žene da što pre povrate devojačku figuru nakon porođaja, a takav pritisak dodatno prave poznate ličnosti, koje nekako uspeju da za dva meseca izgledaju kao da se nisu nikada porodile.

Blogerka, ujedno i majka šestoro dece, odlučila je da pokrene profil na Instagramu gde majke svakodnevno kače fotografije svog tela nakon porođaja.

Ovaj profil dobio je preko 140 hiljada pratilaca, a mnoge nove mame kažu kako im je pružio podršku i razumevanje. Ovde žene slave svoja realna tela i nemaju problem da sa celim svetom podele svoje strije, višak kilograma, opuštene stomake i ožiljke od carskog reza.

Ovaj profil pokušava da dokaže novim mama da ne treba da se stide svog tela i da u tom periodu ne treba da se osećaju kao da nisu dovoljno dobre.

"Time što pokazujemo ovakve fotografije pokušavamo da dokažemo ženama i celom svetu da treba da prihvate to kakve jesu, a tako će nas prihvatiti i drugi“, smatra blogerka.

foto: instagram/takebackpostpartum/

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.