Uređenje doma

Upoznajte baku Stanu: "Pomagaću drugima dok sam živa"

Stana Milićević, penzionerka iz Beograda, već pet godina plete čarapice i kapice za prevremeno rođene bebe i novorođenčad. Ova humana baka kaže da su joj najveća motivacija emocije, a sve što isplete dostavlja bolnicama preko Gerontološkog centra Beograd, čiji je član.

Petak, 19.12.2014.

13:20

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Sedamdesetčetvorogodišnja baka Stana radila je kao šnajderka, amaterski se bavi pevanjem i igranjem ali najviše voli da plete za mlade. Kako kaže, pletenje je zavolela u detinjstvu i drugima će pomagati dok je živa.

Pletenje za prevermeno rođene bebe počela je još pre nekoliko godina kada je postala član Gerontološkog centra. Ona od tada neumorno plete, a nada se da će se bebe sve više rađati. S pletenjem će nastaviti sve dok iz njenih ruku ne izađe još stotinu malih vunenih čarapa i kapa.

“Čim nešto imam ja odmah i poklonim, a kako da i ne poklonim kada ja tako to doživljavam toliko emotivno i rastem od toga. To me drži i ja ne osećam da imam toliko godina, idem ulicom i osećam se lepo. Tek kada se pogledam u ogledalo podsetim se koliko imam godina, ovako ništa“, rekla je baka Stana.

“Planiram da pletem sve dok mogu i sa zadovoljstvom“, zaključuje baka Stana.

Pogledajte prilog iz emisije “Bulevar B92“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare