Aktuelno

Niste uspešni na poslu? Pronađite hobi

Osobe koje kreativno ispunjavaju period dana bez obaveza, produktivnije su i više fokusirane na posao, od kolega koje slobodno vreme provode isključivo u lenčarenju.

Petak, 02.05.2014.

11:36

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Način na koji provodimo slobodno vreme u velikoj meri utiče na karijeru. Ako želite da budete uspešni na poslu, vreme je da nađete hobi, savetuju psiholozi. Istraživanja su pokazala da su osobe koje kreativno ispunjavaju period dana bez obaveza, produktivnije i više fokusirane na posao, od kolega koje slobodno vreme provode isključivo u lenčarenju.

Profesor Kevin Ekleman sa katedre za psihologiju Univerziteta u San Francisku istakao je da je najdelotvornije sviranje, fotografisanje i umetničko slikanje, ali i kuvanje. Osim što imaju bolji učinak, ljudi kojima je to hobi spremniji su da pomognu kolegama i nikada ne odbijaju zadatke, čak i one koji im nisu u opisu radnog mesta. Prema mišljenju ovog stručnjaka, kreativne aktivnosti podstiče na razmišaljanje, a istovremeno opuštaju i jačaju samopouzdanje.

Izvor: novosti.rs
Foto: graur razvan ionut/freedigiatlphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare