Zdravlje žene

Zaboravite na mršavice i plus-sajz: Ovakav oblik ženskog tela je sada svima najprivlačniji

Nekima sumanuto, drugima odlično. Kako se vama sviđa ovaj trend?

Sreda, 10.05.2017.

15:16

Izvor: B92

Default images

Podeli:

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Nakon "nula" veličine koja je bila aktuelna početkom 21. veka, došlo je do pojave plus sajz manekenki koja je uvela u trend raskošne obline koje se i sada smatraju pojmom seksepila.

I baš kada smo mislili da je na trenutak tu sve stalo, primetili smo pojavu novog termina - kovanice “slim thick” koja je zbunila mnoge korisnike interneta.

Detaljno objašnjenje ove, sve popularnije, reči, objavljeno je na onlajn urbanom rečniku, a mi vam opis prenosimo u celosti:

“Devojka sa definisanim butinama, izraženom zadnjicom, bokovima normalne veličine i ravnim stomakom. Takve devojke su mršavije od 'devojaka sa oblinama', ali se i dalje smatraju devojkama koje imaju obline. A ono što zapravo definiše 'slim thick' devojku su njena velika, sočna bedra u kombinaciji sa isklesanom figurom. One mogu imati i manje obline od klasičnih devojaka sa oblinama (koje imaju idealnu figuru peščanog sata).”

Detaljno pojašnjen izraz je donekle dao uvid u ovaj termin, a prva asocijacija na ovakav oblik ženskog tela su sestre Kardašijan- Džener.

Tako možemo da kažemo da su upravo one odgovorne za popularnost ovog trenda i nametanje nerealnih standarda.

Upravo zato, mnoge dame su istakle da one ne treba da budu uzor ženama jer slavne sestre redovno posećuju estetske hirurge i koriguju svoje telo do maksimuma.

Šta vi mislite o ovom trendu, odnosno obliku tela?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.