Veze i odnosi

Manje kućnih poslova - više seksa?

Oženjeni muškarci koji kuvaju i čiste, imaju manje seksa od onih koji se bave tradicionalnim muškim poslovima, kao što su sređivanje dvorišta i plaćanje računa, otkriva novo istraživanje.

Četvrtak, 31.01.2013.

09:02

Izvor: B92, LiveScience, nydailynews.com

Default images

Podeli:

Kažu da je put do pakla popločan dobrim namerama, a što više kućnih poslova oženjeni muškarci obavljaju to manje seksa imaju kaže nova studija objavljena u Američkoj sociološkoj reviji.

"Naši nalazi ukazuju na značaj socijalno prihvaćenih rodnih uloga za seksualnu frekvenciju u heteroseksualnom braku", rekao je glavni autor Sabino Kornrih, iz Centra za napredne studije pri Huan Marta institutu u Madridu.

"Parovi u kojima muškarac obavlja tradicionalno ženske poslove u domaćinstvu, imaju seks ređe od onih koji ne rade. Slično tome, parovi u kojima muškarci obavljaju „muške“ poslove - kao što su rad u dvorištu, plaćanje računa, održavanje automobila imaju češće seks" dodaje on.

Sa druge strane, muškarci koji odbijaju da pomognu u kućnim poslovima imaju češće konflikte u svojim brakovima i žene su im nezadovoljnije, kaže Kornrih.

Ranije istraživanje je zaključilo da je ženino zadovovoljstvo zaista povezano sa muškarčevih učešćem u kućnim poslovima.

Naučnici kažu da ravnopravni partneri mogu biti dobri prijatelji i zbog toga im treba manje seksa za dobru komunikaciju.

Foto: [imagerymajestic] / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.