Vreme je da otkrijete polifenol- moćni prirodni antioksidans

Polifenoli su najmoćniji prirodni antioksidansi, koji igraju ključnu ulogu u održavanju našeg zdravlja i vitalnosti.

Ponedeljak, 18.02.2019.

09:16

Izvor: B92

Vreme je da otkrijete polifenol- moćni prirodni antioksidans
Foto: pitrs10/depositphotos.com

Podeli:

Polifenoli imaju višestruke benefite: čuvaju lepotu i mladalački izgled kože, pospešuju varenje i regulisanje telesne težine, pomažu u prevenciji dijabetesa i kardiovaskularnih oboljenja. Nije li to dovoljno razloga da obratite pažnju na njihovu zastupljenost u svakom danu?

Osim što usporavaju starenje i mnogo jačaju imunitet organizma, polifenoli pozitivno deluju i na raspoloženje: pokazuju efekte na povećanje koncentracije serotonina u krvi, takozvanog „hormona sreće“.

Zato sledeći put kad poželite da se oraspoložite i učinite nešto dobro za svoje zdravlje, počastite se voćem i povrćem bogatim polifenolima. Namirnice bogate ovim moćnim antioksidansom prepoznaćete lako: količina polifenola u biljkama određuje njihov intenzitet boje, gorčinu, aromu i miris, pa su upravo biljke intenzivnog mirisa, boje i arome, kao što su, na primer, grožđe, kakao, borovnice ili avokado, najbogatije polifenolima.

Više informacija možete pronaći ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare