JUGOSLAVIJA CE KUPITI RUMUNSKU STRUJU

Sreda, 11.10.2000.

11:02

Izvor: B92

Default images

Podeli:

JUGOSLAVIJA CE KUPITI RUMUNSKU STRUJU Rumunska vlada je u utorak ukinula embargo na naftu za Jugoslaviju, a sef diplomatije Petre Roman je istovremeno dao punu podrsku Rumunije predsedniku Vojislavu Kostunici, nagovestivsi i isporuke struje jugoslovenskoj elektroprivredi, prenosi FoNet. Evropska unija, doduse, takodje je jos u ponedeljak ukinula embargo na naftu za Jugoslaviju, ali ce njenoj elektroprivredi sigurno trebati neko vreme pre no sto sasvim konsoliduje, a zima je vec na pragu. Rumunski ministar industrije Radu Bercanu, koji je sa Romanom bio juce u Beogradu, izjavio je da je Jugoslavija od Rumunije zatrazila isporuke struje i goriva, javlja Rojters. "Zatrazeno nam je da isporucimo struju, oko 300 megavata, i razne naftne derivate, uglavnom loz ulje za zimske mesece. Jos treba da utvrdimo kolicine i, naravno, nacin na koji ce sve biti isplaceno. Zoran Djindjic mi je kazao da pare imaju", rekao je Bercanu. Po Romanovim recima, Bukurest je ponudio pomoc u obnovi rafinerija koje su ostecene u proslogodisnjem bombardovanju. Rumunija, takodje, zeli da obnovi trgovinske veze s Jugoslavijom, koje su pokidane u vreme Slobodana Milosevica.

Rumunska vlada je u utorak ukinula embargo na naftu za Jugoslaviju, a sef diplomatije Petre Roman je istovremeno dao punu podrsku Rumunije predsedniku Vojislavu Kostunici, nagovestivsi i isporuke struje jugoslovenskoj elektroprivredi, prenosi FoNet. Evropska unija, doduse, takodje je jos u ponedeljak ukinula embargo na naftu za Jugoslaviju, ali ce njenoj elektroprivredi sigurno trebati neko vreme pre no sto sasvim konsoliduje, a zima je vec na pragu. Rumunski ministar industrije Radu Bercanu, koji je sa Romanom bio juce u Beogradu, izjavio je da je Jugoslavija od Rumunije zatrazila isporuke struje i goriva, javlja Rojters.

"Zatrazeno nam je da isporucimo struju, oko 300 megavata, i razne naftne derivate, uglavnom loz ulje za zimske mesece. Jos treba da utvrdimo kolicine i, naravno, nacin na koji ce sve biti isplaceno. Zoran Djindjic mi je kazao da pare imaju", rekao je Bercanu. Po Romanovim recima, Bukurest je ponudio pomoc u obnovi rafinerija koje su ostecene u proslogodisnjem bombardovanju. Rumunija, takodje, zeli da obnovi trgovinske veze s Jugoslavijom, koje su pokidane u vreme Slobodana Milosevica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare