RODJACI INDETIFIKOVALI UBIJENE SRBE

Subota, 14.10.2000.

14:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

RODJACI INDETIFIKOVALI UBIJENE SRBE U Radnickom domu u Zvecanu u petak uvece je zatvorena prezentacija fotografija, uz pomoc kojih su rodjaci prognanih i ubijenih Srba sa Kosova pokusavali da identifikuju delove odece, obuce ili licne stvari koje su pripadale Srbima, ubijenim prosle godine na tim prostorima. "Rodjaci su na 16 fotografija prepoznali licne predmete ubijenih i nestalih", rekla je komesar za ljudska prava pri organizaciji OEBS Ulrihe Kirhgesner, ocenivsi da je to prvi korak u pronalazenju nestalih. Ona je najavila da ce uslediti uporedjivanje podataka dobijenih autopsijom i izjava rodbine, tako da ce nakon tumcenja patologa medjunarodna komisija za pronalazenje i identifikaciju zrtava moci posredovati u preuzimanju tela ubijenih Srba.

U Radnickom domu u Zvecanu u petak uvece je zatvorena prezentacija fotografija, uz pomoc kojih su rodjaci prognanih i ubijenih Srba sa Kosova pokusavali da identifikuju delove odece, obuce ili licne stvari koje su pripadale Srbima, ubijenim prosle godine na tim prostorima. "Rodjaci su na 16 fotografija prepoznali licne predmete ubijenih i nestalih", rekla je komesar za ljudska prava pri organizaciji OEBS Ulrihe Kirhgesner, ocenivsi da je to prvi korak u pronalazenju nestalih. Ona je najavila da ce uslediti uporedjivanje podataka dobijenih autopsijom i izjava rodbine, tako da ce nakon tumcenja patologa medjunarodna komisija za pronalazenje i identifikaciju zrtava moci posredovati u preuzimanju tela ubijenih Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare