KARADJORDJEVIC: PRIORITET - HUMANITARNA POMOC

Četvrtak, 19.10.2000.

16:36

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KARADJORDJEVIC: PRIORITET - HUMANITARNA POMOC Prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjevic je najavio u cetvrtak, zavrsavajuci visednevnu posetu Srbiji, da ce se vratiti veoma brzo, dodavsi da bi voleo da zauvek ostane ovde, javlja Radio B92. Govoreci o eventualnom povratku monarhije, princ Aleksandar je rekao da mu je trenutno prioritet dobavljanje humanitarne pomoci narodu Srbije: "Mi smo bili na putu po nasoj zemlji u nekoliko gradova i sela da vidim kakva je situacija i zelim da kazem da imamo nekoliko vrlo vaznih problema. Pomoc mora brzo da dodje jer ce brzo doci zima, moramo da imamo lekove, penzije, naftu i gas". Na sva pitanja novinara koja su se ticala definitivnog povratka Karadjordjevica u zemlju, dobijanja jugoslovenskog pasosa ili povracaja imovine, prestolonaslednik Aleksandar je uglavnom odgovarao recima o neophodnosti prvenstvenog razvitka demokratije i postepenog resavanja tih pitanja, te je na primer, upitan da li ocekuje da postane kralj, Aleksandar je odgovorio: “Za mene su svi u ovoj zemlji kraljevi i kraljice”.

Prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjevic je najavio u cetvrtak, zavrsavajuci visednevnu posetu Srbiji, da ce se vratiti veoma brzo, dodavsi da bi voleo da zauvek ostane ovde, javlja Radio B92. Govoreci o eventualnom povratku monarhije, princ Aleksandar je rekao da mu je trenutno prioritet dobavljanje humanitarne pomoci narodu Srbije: "Mi smo bili na putu po nasoj zemlji u nekoliko gradova i sela da vidim kakva je situacija i zelim da kazem da imamo nekoliko vrlo vaznih problema. Pomoc mora brzo da dodje jer ce brzo doci zima, moramo da imamo lekove, penzije, naftu i gas". Na sva pitanja novinara koja su se ticala definitivnog povratka Karadjordjevica u zemlju, dobijanja jugoslovenskog pasosa ili povracaja imovine, prestolonaslednik Aleksandar je uglavnom odgovarao recima o neophodnosti prvenstvenog razvitka demokratije i postepenog resavanja tih pitanja, te je na primer, upitan da li ocekuje da postane kralj, Aleksandar je odgovorio: “Za mene su svi u ovoj zemlji kraljevi i kraljice”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare