SOC: PRIZNATI AKTIVNOSTI SAVEZNE VLADE ZA UKIDANJE SANKCIJA

Utorak, 24.10.2000.

20:59

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SOC: PRIZNATI AKTIVNOSTI SAVEZNE VLADE ZA UKIDANJE SANKCIJA Predsednik Narodne stranke Crne Gore Dragan Soc u utorak je izjavio da ce njegova partija priznati novu Saveznu vladu u onim aktivnostima koje ce dovesti do ukidanja sankcija SRJ i pripremiti ambijent za razgovore izmedju demokratske Crne Gore i demokratske Srbije o drzavnoj zajednici. Soc je, na konferenciji za stampu, rekao da nova Savezna vlada nece biti ni legalna, ni legitimna, ali da joj se mora pruziti politicka podrska ako uspe da ukine sankcije medjunarodne zajednice. Prema njegovim recima, Savezna vlada nema pravo da uredjuje odnose izmedju Crne Gore i Srbije, a njen je zadatak samo da pripremi ambijent za razgovore izmedju republika, prenosi Beta. Soc je, medjutim, upozorio da ce NS istupiti iz vladajuce koalicije, ako njeni partneri budu insistirali na tome da Crna Gora i Srbija imaju dve stolice u UN.

Predsednik Narodne stranke Crne Gore Dragan Soc u utorak je izjavio da ce njegova partija priznati novu Saveznu vladu u onim aktivnostima koje ce dovesti do ukidanja sankcija SRJ i pripremiti ambijent za razgovore izmedju demokratske Crne Gore i demokratske Srbije o drzavnoj zajednici. Soc je, na konferenciji za stampu, rekao da nova Savezna vlada nece biti ni legalna, ni legitimna, ali da joj se mora pruziti politicka podrska ako uspe da ukine sankcije medjunarodne zajednice. Prema njegovim recima, Savezna vlada nema pravo da uredjuje odnose izmedju Crne Gore i Srbije, a njen je zadatak samo da pripremi ambijent za razgovore izmedju republika, prenosi Beta. Soc je, medjutim, upozorio da ce NS istupiti iz vladajuce koalicije, ako njeni partneri budu insistirali na tome da Crna Gora i Srbija imaju dve stolice u UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare